Despre noi

Slatina Buzz este o publicație regională cu apariții în print, online și video, editată de elevi și tineri din municipiu, dar și un program educațional dedicat elevilor de liceu. 

Slatina Buzz tratează subiecte de interes general și urmărește să promoveze valorile locale, municipiul Slatina și oameni care fac lucruri deosebite.

Toate articolele publicate sunt originale, cu excepția știrilor zilei, care prezintă o sinteză a celor mai importante informații legate de Slatina și județul Olt, publicate în presa locală și națională.

Un loc important este acordat comentariilor, articole prin care tinerii redactori își exprimă părerea, frustrările sau părerile, în legătură cu anumite evenimente sau comportamente din societate.

Categoria de recenzii prezintă o părere obiectivă asupra evenimentelor locale, piese de teatru, spectacole, dar și a ultimelor apariții cinematografice și editoriale.

Calendarul Slatina Buzz este singurul de acest gen din regiune și prezintă toate evenimentele care vor avea loc în Slatina.

Redacția

Redacția Slatina Buzz funcționează în cadrul Colegiului Național „Radu Greceanu” și a fost dotată cu sprijinul unității de învățământ și în urma unei donații a companiei Soft Pepper.

Slatina Buzz Print

Ediția tipărită apare la intervale regulate, are 12 pagini, format compact și este distribuită gratuit în unitățile de învățământ și în unele puncte cheie de oraș.

Slatina Buzz, program educațional

Programul Slatina Buzz, realizat din 2014 cu sprijinul Primăriei Municipiului Slatina, este unul dintre cele mai longevive programe în domeniul presei scrise din România.

Început în 2010 sub forma unei școli de vară, programul a continuat să se transforme și să crească cu fiecare an în care a avut loc. În total, în cadrul programului au participat peste 100 de elevi din Slatina sau împrejurimi, au susținut seminarii peste 20 speakeri din diverse domenii de activitate, au fost realizate sute de articole, publicate două ediții tipărite ale unui ziar realizat de elevi și distribuite mii de exemplare în cadrul comunității.

Orice program își arată utilitatea prin rezultatele obținute, iar Slatina Buzz se mândrește cu câțiva tineri care au reușit, în urma participării în cadrul programului, să se angajeze și să activeze în mass-media locală sau centrală:

Simona Rotaru (Chirici) – Gazeta Nouă

Alexandra Marinescu – Gazeta Nouă și ZiuaNews.ro

Camelia Ciucă – Gazeta Oltului

Oana Teodora Militaru – Realitatea Oltului și Olt TV

Publicația Slatina Buzz, atât în varianta tipărită, cât și în cea online, este realizată exclusiv de elevii participanți în program, sub îndrumarea unei echipe de specialiști în presa scrisă.

Ne mândrim că suntem prima publicație din România care a scris un articol despre Georgiana Sandu, cel mai în vogă tânăr autor român, cu peste 9 milioane de cititori în mediul virtual și două cărți publicate.