Teatru labirint: fascinant, creativ, surprinzător, complet

0
teatru labirint graceanu

Redactori

Adelina Vîlcelaru

Gabriela Ștefania Udrescu

Teatrul labirint organizat la Colegiului Național Radu Greceanu invită spectatorul într-o călătorie lăuntrică, un șir de întâlniri bazat pe relația dintre teatru, limbaj senzorial și memoria corpului.

Acest spectacol, construit în funcție de contextul și locul în care e format, dar mai ales în funcție de spectatorul, care acceptând invitația de a fi ghidat prin acest spectacol al lucrurilor care rămân nespuse, devine co-creator, un adevărat personaj principal.

Experiențele celor care au participat vin să completeze cadrul elaborat al labirintului cu o gamă variată de emoții și trăiri.

Teatrul labirint a fost cea mai tare experiență pe care am trăit-o vreodată. A fost ceva nou și foarte interesant, care m-a fascinat. Am văzut mulți elevi talentați de vârsta mea care joacă teatru și se implică în multe activități, asta datorită profesorilor care îi îndrumă. Acolo am auzit două voci minunate care m-au impresionat. Sper să se mai organizeze teatrul labirint și să repet experiența trăită”, spune Ada.

Teatrul labirint, un spectacol plin de idei creative care m-a impresionat. Niciodată nu mă puteam gândi că voi trece printr-o astfel de experiență, care mi se pare o idee perfectă. Nu credeam că avem astfel de copii talentați la noi în oraș, care, într-un fel, ar trebui promovați. Acest ‘’joc’’ a fost creat datorită profesorilor care s-au implicat și și-au dat silința împreună cu elevii lor”, ne-a mărturisit Ștefania.

Am participat pentru prima dată la teatru labirint și vă pot spune că sunt impresionat. Mi-a plăcut atmosfera creată, senzațiile pe care le trăiești, faptul că nu știi ce te așteaptă după colț. Partea de teatru senzorial mi s-a părut incredibilă, iar tinerii actori au fost foarte buni”, a remarcat Cristian Hățiș.

O experiență completă, mi-a plăcut ce am văzut și mi-a plăcut să fiu legată la ochi ulterior, pentru că fiecare atingere, miros, sunet și gust s-au intensificat, iar spiritul s-a bucurat și înfricoșat ca un copil ce este uneori”, ne-a împărtășit Diana Ene.

La început am crezut că în labirint o să mă simt ca într-o zi normală în România: oamenii mă plimbă prin diferite locuri și eu nu înțeleg mare lucru. Totuși, am fost plăcut surprins să constat că studenților le-a fost foarte ușor să vorbească engleza. Totul a fost natural, deși uneori ei știau ca nu vorbesc româna, înainte să le spun ceva. Experiența legat la ochi a fost confortabilă, chiar dacă nu cunoșteam locația și oamenii din jur. Nu am realizat când labirintul s-a terminat, deci misterul a continuat toată săptămâna”, a spus Mads Szklany, din Danemarca.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Creativitate
Regie
Joc actoricesc
Articolul precedentCe putem vizita în județul Olt?
Articolul următorRomâni cu dor de casă
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.