Unicornii (1)

0
unicorn

De la început menționez faptul că scopul acestui articol nu este de a jigni o anumită persoană, ci, din contră, de a o promova. Deasemenea țin să precizez faptul că persoana descrisă nu există sau cel puțin, nu o cunosc.

Ghiță este unicorn, citeşte in fiecare zi, creşte porci şi cultivă cartofi. De când era mic nu îşi aminteşte să fii făcut altceva decât cele menționate mai sus.

A terminat un liceu teoretic, iar examenul de Bacalaureat l-a promovat cu media 9,20. Vă întrebați de ce nu a mers la facultate? Ei bine, Ghiță şi-a dorit să meargă dar posibilitățiile materiale nu i-au permis. Se visa doctor, ține şi acum minte momentul în care scroafa a fătat, cum a ținut prima oară purceluşii în mâini, asta se întâmpla când avea 6 ani. Chiar dacă creşte porci şi le cunoaşte tainele, nu vrea să fie veterinar, ci medic uman. Ghiță nu a tăiat niciodată vreun porc pentru că îi e milă. De astfel, acesta este vegetarian, de ceva timp. Ghiță nu a ucis niciodată o ființă vie.

După cum am spus la început, acesta cultivă cartofi, pe care îi vinde şi mănâncă. Se trezeşte în fiecare dimineață la ora 6 iar noaptea se culcă după ora 22. În tot acest timp, pe lânga porci şi cartofi el munceşte cu ziua prin sat.

Nu are prieteni, i-a îndepărtat pe toți sau mai degrabă ei l-au îndepărtat pe el. Toți s-au dus în oraş, la facultate. Până şi Leana l-a abandonat. Leana şi cu Ghiță erau un cuplu, unii spun că de când lumea. Totul s-a schimbat când Ghiță a văzut cine era cu adevărat fata visurilor sale: o profitoare. Leana nu ştia şi nu dorea să îl aprecieze pe Ghiță pentru suflet, ea îl aprecia doar pentru bani. Şi da, până să îi moară părinții acum 2 ani, Ghiță avea ceva bani iar toate fetele se uitau după el. Ghiță a sărăcit iar Leana l-a părăsit imediat pentru altul. A rămas singur.

Comuna lui Ghiță e destul de mare încât să poată avea câteva magazine. În fiecare zi Ghiță citeşte, citeşte tot ce prinde în mână, e singurul sătean cu cele mai multe cărți împrumutate de la biblioteca comunală. Adoră să citească, în special Jules Verne. Aventurile povestite în cărți îl fac să își imagineze tot felul de scenarii. Da, Ghiță e un unicorn, ființă mitologică. Denumirea de unicorn îi este dată deoarece este o raritate. Ghiță e om.

Cu banii câştigați pe cartofi şi porci, Ghiță cumpără foi şi un pix (în cazul în care cel precedent s-a epuizat). Adoră să compună, rândurile scrise de el sunt adevărate perle. Ghiță scrie la lumina lumânării. Deşi ați fi tentați să credeți că o duce destul de bine cu banii, vă înşelați. Cu banii obținuți din porci si cartofi, Ghiță nu îşi poate cumpăra decât foi, pixuri, mâncare și ocazional haine. Majoritatea banilor se duc pe împrumutul făcut de părinții lui şi pe ajutarea surorii lui ca să termine liceul. Liceul pe care îl face sora lui, e liceul pe care Ghiță l-a terminat, liceul e în oraşul cel mai apropiat, situat la 70 km de sat.

Ghiță merge în oraş doar ca să vândă, rareori ca să cumpere ceva. Câteodată când vinde îi merge bine , câteodată prost. Ghiță nu cerşeşte mila nimănui şi nici nu o va face. Adesea plânge noapte dar ziua următoare zâmbeşte. Foamea îi macină stomacul dar nu se plânge, i s-a luat să mănânce cartofi stricați toată iarna. De frig se apără cu ajutorul plapumei dar şi cu soba pe care o umple din când în când cu lemne.

Ghiță e fericit cu viața lui. Nu are telefon sau televizor. Iubeşte să se joace cu porcii şi câteodată le citeşte. Ghiță e singur dar cu toate acestea iubeşte: iubeşte să se cațere in copaci, să alerge noaptea, să culeagă cartofi, să le citească porcilor, să cânte din frunză. Ghiță adoră să fie fericit, consideră fericirea drept cel mai profund sentiment. Şi da, Ghiță chiar e fericit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.