Victor Tița, directorul pasionat de pictură

Victor Tița, membru activ în societate, a dovedit în nenumărate rânduri că rezultatele oricărei acțiuni, indiferent de natura acesteia, se vor remarca atunci când în componența acesteia se vor regăsi și pasiunile fiecăruia. Dorește să facă o schimbare, se integrează cu ușurință în rândul tinerilor, încercând să dea glas tuturor ideilor nespuse, iar în puținul timp liber care îi este pus la dispoziție cochetează cu arta.

„Nu a fost o luptă pentru această funcție, ci doar o preluare, în condițiile în care fostul director a ieșit la pensie”, însă reperele dobândirii funcției de director al Facultății de Management, U.S.A.M.V. București, filiala Slatina, sunt legate de perseverența de a se perfecționa din punct de vedere profesional și de experiența managerială.

Ce v-a motivat către această direcţie? „Sunt implicat în tot ceea ce fac, am dat dovadă de seriozitate în toate funcțiile pe care le-am ocupat și sunt apropiat de oameni, sprijinindu-i acolo unde pot. Cred că de aici a venit propunerea conducerii Facultății de management, inginerie economică în agricultură și dezvoltare rurală din București de a o reprezenta pe plan local la Filiala Slatina. Mă motivează mult ideea de a face performanță. Totodată, oamenii cu entuziasm alături de care lucrez, studenții care sunt atât de dinamici îmi reamintesc mereu, implicit, cât de importat este să contribui la a lăsa ceva în urma ta.”

Ce v-a recomandat pentru această funcție? „Nu-mi place să vorbesc despre mine așa că lansez doar câteva idei. Vechimea ca profesor titular al Filialei Slatina, rezultatele obținute cu studenții noștri, experiența profesională și managerială în învățământ, performanța în cadrul unor echipe de lucru, entuziasmul, perseverența și energia implicării mele ar fi câteva repere care m-ar recomanda. Totodată, încrederea domnului decan Toma Dinu și a domnului rector Sorin Cîmpeanu, care mă onorează, mă încarcă cu o responsabilitate pe care o port cu dorința de a mă ridica la înălțimea așteptărilor.”

Cum vă înţelegeţi cu funcţia dobândită? „Sunt același om al echilibrului și, alături de colegii noștri, de studenți, de conducerea facultății, am reușit să îndeplinesc, fiind în graficul planului managerial, obiectivele stabilite. Cu alte cuvinte, mă înțeleg foarte bine cu ai mei colegi care mă sprijină în îndeplinirea atribuțiilor cerute de funcție.”

Ce proiecte şi planuri de viitor aveţi în minte la momentul actual? „Se configurează o colaborare strânsă cu Inspectoratul Școlar Județean Olt în condițiile în care domnul inspector general Adrian Bărbulete a reiterat cu diverse ocazii susținerea învățământului universitar din Slatina. Filiala noastră are o tradiție de 18 ani în Slatina și apropierea de mediul preuniversitar vreau să se regăsească într-un proiect comun despre care voi vorbi pe larg la momentul oportun. Avem în vedere accesarea fondurilor europene prin diverse proiecte. De asemenea, susțin asociația studenților care se consolidează din ce în ce mai mult și pe care o găsesc foarte implicată în mai multe activități. Îi sprijin în vederea accesării fondurilor europene prin programul Erasmus+. Continuarea relațiilor foarte bune cu Consiliul Județean și cu Primăria Municipiului Slatina în așa fel încât să susținem mulți ani de aici înainte tradiția Filialei noastre se bazează pe tinerețea, dinamismul și apropierea de oameni a liderilor județului și orașului.”

Ce aţi reuşit să puneţi deja în practică? „Împlinirea numărului de școlarizare, la învățământ la zi și învățământ la distanță, dotarea, cu sprijinului universității de la București, a amfiteatrelor cu videoproiectore, laptopuri și ecrane de proiecție. După mulți ani, asociația studenților și anul I au reușit să organizeze din nou Balul Bobocilor. Cele mai mari satisfacții se leagă de faptul că în mandatul meu au fost suplimentate locurile bugetate, iar bursele și fondul de burse au fost majorate, astfel mai mulți studenți de la învățământ de zi beneficiază de burse de merit, de studiu, sociale. Avem la Filiala Slatina a Facultății de management și o bursă de excelență, acordată celor mai buni studenți.”

Ce ne puteţi spune despre PES Activists? „Am participat cu entuziasm în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, alături de 16 colegi din țară, la Consiliul PES care în acest an sa organizat în Lisabona. PES Activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE. În județul nostru Organizația PES Activists Olt este coordonată de doamna Mirela Vasile care face parte și din structura de coordonare de la nivel național condusă de domnul Victor Negrescu, actualul Ministru delegat al Afacerilor Europene, fost europarlamentar.”

Ce planuri aveţi către această traiectorie? „Sunt, datorită doamnei Mirela Vasile, coordonatoarea PES Activist Olt, într-o echipă foarte bună, dinamică, implicată, care prin activitățile sale promovează valorile europene de stânga. Vreau să ajut la consolidarea și lărgirea acestei echipe fără a face rabat de la calitatea umană a fiecărui membru. Totodată, așa cum se întâmplă în perioada aceasta prin campania națională „Zâmbetul de sărbatori”, vreau să particip la acțiuni ale organizației noastre pentru a oferi un model, cu încrederea că puterea exemplului poate multiplica binele.”

Am avut ocazia de a participa la primul dumneavoastră vernisaj, ce vă inspiră atunci când vine vorba de pictură? „Prima expoziție denumită „Totul este posibil!” a fost realizată pe reperele filozofiei existențialiste aducând în atenția publicului 12 tablouri printre care au fost reprezentate și mari personalități: Constantin Brâncuși, George Enescu, Mahatma Gandhi. Așadar, pot spune că sorgintea inspirației tablourilor mele se regăsește în filozofia existențialistă. Trebuie să recunosc, totuși, că după realizarea unui tablou care parcă se pictează singur nu îmi vine să cred că l-am făcut eu. Leg inspirația mai ales de Providență.”

Cum vă înţelegeţi cu timpul? Vă permite să pictaţi atât de mult cât vă doriţi? „Știți, eu nu mă plictisesc niciodată! De aceea, și când îmi spun să mă relaxez aș mai avea ceva de făcut. Și, da, atunci când caut să mă odihnesc activ pictez. Nu pictez atât de mult cât mi-aș dori ci cât îmi permite timpul. Cam aceasta este „înțelegerea” mea cu timpul…”

Când va fi următoarea expoziţie? „Dacă Dumnezeu ne ține sănătoși, ceea ce vă și îmi doresc, următoarea expoziție, la care vă invit de pe acum, va fi tot de ziua mea, 10 mai 2019.”

- PUBLICITATE -