4 telefoane ieftine cu care îţi faci treaba

Anul 2017 a fost unul plin în ceea ce priveşte piaţa smartphone-urilor. Am asistat la lansarea a câtorva modele ale giganţilor Samsung şi Apple şi a unor inovaţii ce au adus noi funcţii pe telefoanele de top.

Samsung a adus recunoaşterea irisului şi cu noul tip de display, ce ocupă mai mult din dimensiunile ecranului. Acestea au fost prezente pe toate cele trei dispozitive lansate de ei anul acesta, respectiv S8, S8+ şi Note 8. De partea cealaltă, Apple a adus Face Recognition care vine şi cu un set de emoji interactive, iar şi în această tabără funcţiile apar şi pe iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X. Ultimul vine şi cu un design futurist care nu era obişnuit pentru compania din California până acum.

Aceste telefoane au preţuri destul de mari şi nu pot fi achiziţionate de toată lumea. În aceste situaţii apar telefoanele „low-cost” care oferă o calitate decentă la un preţ bun.

De unde această diferenţă de preţuri între cele două tipuri de dispozitive?

Sunt mai mulţi factori care influenţează preţurile telefoanelor, însă toate ţin în general de calitatea pieselor folosite şi de cât de puternice sunt acestea dacă vorbim, spre exemplu, de procesoare.

Procesoarele şi componentele interne se ocupă de performanţa pe care o are fiecare dispozitiv, astfel telefoanele de top au procesoare puternice, cu un număr mare de nuclee şi frecvenţe ridicate care se resimt în rularea fluentă şi în aşteptarea unui timp cât mai scurt, în special când telefonul are de a face cu grafică 3D aşa cum se întâmplă în cazul jocurilor.

O altă diferenţă între telefoanele de top şi cele low-cost este şi calitatea construcţiei şi materialele care sunt folosite.

Astfel vedem că pe modelele de top se găsesc tipuri de sticlă care sunt foarte rezistente la zgârieturi, sticlă de pe modele low-cost fiind ceva mai proastă. Telefoanele noi sunt făcute acum în mare parte din sticlă sau din metal, plasticul de pe telefoanele ieftine nu prea se mai regăseşte la cele ce sar de 1000 de lei.

Funcţiile despre care vorbeam la începutul articolului aduc şi ele o diferenţă de preţ, astfel acea recunoaştere facială sau cea a irisului măresc considerabil preţul telefonului, fiind funcţii de ultim moment. În schimb, senzorul de amprentă a devenit un lucru normal şi pe telefoanele cu preţuri mai mici.

Memoria, atât RAM cât şi cea de stocare internă, sunt foarte importante.

O cantitate mare de RAM permite telefonului să ţină deschise mai multe aplicaţii, iar trecerea între ele se face mult mai rapid, chiar instantaneu, din cauză că telefonul nu mai este nevoit să le repornească.

Memoria internă va permite stocarea mai multor date şi aplicaţii, iar o memorie plină poate duce la un telefon care rulează mai greu sarcinile pe care le primeşte.

Telefoane cu preţuri de până în 1000 lei

Samsung Galaxy J5 (2016)
Telefonul dispune de reţea 4G, un procesor Quad Core cu o frecvenţă de 1200 GHz, 2 Gb de memorie RAM şi 16 Gb de memorie internă. Ecranul este unul Super AMOLED de 5,2 inci, iar camerele sunt de 13 megapixeli, cea principală şi 5 megapixeli, camera secundară. Telefonul costă în jur de 900 lei.

Asus ZenFone 3 Max
Este un telefon Dual Sim cu un procesor de 1,2 GHz Quad Core şi 2 Gb memorie RAM, iar memoria internă ajunge la 32 Gb. Ecranul atinge 5,5 inci, iar camerele sunt de 13 megapixeli şi respectiv 5 megapixeli. Preţul telefonului este tot în jurul sumei de 900 de lei.

Telefoane cu preţuri cuprinse între 1000 şi 1500 lei

Samsung Galaxy j5 (2017)
Este un model de la Samsung cu Dual Sim, procesor de 1600 Ghz şi memorie RAM de 2 Gb, iar memoria internă ajunge la 16 GB. Ecanul este unul Super AMOLED cu dimensiunea de 5,2 inci. Camerele sunt amândouă de 13 megapixeli. Preţul acestui model este de aproximativ 1200 lei, dar există şi magazine în care este redus în această perioadă.

Samsung Galaxy A5 (2017)
Acest model este fratele mai mare al celui de mai sus. Un frate mai mare ce vine din următoarea gamă de produse din catalogul celor de la Samsung. Telefonul are un procesor Octa Core cu o frecvenţă de 1900, iar memoria RAM urcă până la 3 Gb şi cea internă până la 32 de Gb. Ecanul este şi el tot un Super AMOLED de 5,2 inci, iar camerele sunt amândouă de 16 megapixeli. Datorită unor reduceri de care se bucură, în acest moment, în majoritatea magazinelor, A5 2017 are un preţ ce se află în jurul sumei de 1400 lei.

- PUBLICITATE -