Downtown, orașul de sub oraș

Downtown este un mic pub în care poți veni împreună cu prietenii tăi și te poți distra. Pentru Daniel Nicolaescu, 42 de ani, proprietarul, cât si pentru iubitorii localului, acest loc reprezintă „micul oraș de jos” unde se pot destinde și-și pot face amintiri frumoase.

Daniel Nicolaescu a reușit să construiască în centrul orașului mica clădire cu terasă, în care pereții poartă imaginile cu zâmbetele tuturor oamenilor care au trecut prin acest loc plin de surprize, distracție și diversitate. Am stat de vorbă cu creatorul „orașului de sub” și am aflat o mică poveste care mi-a fost împărtășită cu bucurie și sinceritate, iar ca persoană care adoră acel loc vă mărturisesc că nu veți regreta dacă îl vizitați.

La ce vârstă ați început prima afacere? „La 21 de ani.”

Ați avut și alte afaceri? Tot în domeniul acesta? „Da. În domeniul importuri, importam haine second hand.”

Cum ați ajuns la Downtown? „Am început acum 11 ani cu o cafenea în Slatina. Bine, la început am stat în București, apoi m-am mutat la Arad pentru 2-3 ani de zile. Când m-am reîntors în Slatina am reînceput cu o cafenea și ulterior am găsit o oportunitate în spațiul acesta vechi și părăsit din mijlocul orașului, iar de 9 ani de zile activăm aici.”

Cum v-a venit ideea să transformați vinerea în seara rock? „Sincer să fiu ideea nu mia venit mie, ea a venit din partea consumatorilor care erau defavorizați de celelalte localuri. Noi am ales să o punem vineri, când toată lumea poate să iasă și poate să stea mai mult în oraș și a rămas astfel de un an și ceva.”

Cum v-a venit ideea de a deschide un bar și de a nu continua cu prima afacere? „Am avut în paralel și cafeneaua și barul acesta, dar nu te poți împărți în două locuri. Este destul de greu în această afacere să poți să le ții pe ambele. Am preferat să renunț la cafenea pentru că era un spațiu mult mai mic și am rămas cu această locație.”

Aveți alte idei să implementați în viitor? „Implementăm deja idei noi. De o săptămână și ceva am deschis serviciul de catering, nu mâncare fast food, adică pizza dar și meniul zilei cu alte preparate.”

Ce satisfacții personale aveți, excluzând partea financiară? „Satisfacțiile personale sunt că de 10 ani reușesc să mențin această afacere și este un lucru destul de satisfăcător pentru mine, mai ales având un număr de angajați pe care să îi formezi și să îi ții în continuare. În plus, cunoști tot timpul oameni noi, socializezi.”

Ați întâmpinat probleme majore? Și dacă da, cum ați trecut peste ele? „Am întâmpinat și probleme majore, pe plan financiar, pe care le-am rezolvat cu ajutorul băncilor, există și probleme legate de resursele umane care sunt destul de mari în perioada aceasta.”

Vreți să renunțați? „NU! Continuăm! Problemele legate de personal le completez eu, treaba trebuie să meargă.”

Care este legătura cu personalul? „Legătura cu personalul este foarte bună, deoarece noi aici conlucrăm și automat trebuie să ne ajutăm unii pe ceilalți. Eu nu pot să lucrez singur fără un personal căruia să-i placă să lucreze, să-i placa ceea ce face aici.”

Au fost momente în care ați vrut să puneți punct afacerii? „Au fost foarte multe momente, dar pe-o parte este investiția financiară care s-a făcut aici, iar pe altă parte istoricul mau determinat să continui.”

Dacă vi s-ar oferi șansa să deschideți un pub în alt oraș, ați pleca? „Nu aș pleca pentru că anumite motive mă țin legat de orașul și locul acesta. Când pui suflet într-o locație de 10 ani de zile este destul de greu.”

Înainte se numea tot Downtown? „Când am deschis prima dată s-a numit Bizar, deoarece eu și proiectantul voiam inițial să facem o chestie bizară, dar nu s-a mai concretizat proiectul. Acum 3 sau 4 ani de zile, când am făcut ultima renovare, i-am spus Downtown… așa l-am văzut eu, ca un oraș de jos, un oraș care este sub limita nivelului.”

Care este salariul pentru un începător? „Salariul minim pe economie.”

- PUBLICITATE -