Începutul e aşa cum îl ştim toţi, un nene aşezat la peştera lui care făcând experimente în împrejurări cel puţin ciudate, îşi dă seama că dacă loveşti două pietre deasupra unor lemne iese foc.
Imediat după asta a învăţat că dacă atingi focul te frigi, că dacă nu află el atunci era vai de noi. Au urmat întâlniri cu semenii lui în jurul invenţiei de nouă generaţie şi aşa au ajuns la concluzia că e momentul să îşi facă un fel de loc în care să stea toţi (încă nu aflaseră despre termenul de vecin).
Cum era foarte greu să faci un sat în peştera le-a venit genială idee că lemnul mai poate fi folosit şi la altceva în afară de magnificul foc. Aşa au apărut adunări de oameni numite, posibil, triburi. Au trecut ceva ani până au găsit diverse ocupaţii pentru alte materiale ca piatra, pământul şi aşa mai departe. Au aderat şi alţii la aceste adunări de oameni şi astfel satele au devenit cu mult mai mari. După un timp cei care au înfiinţat aşezarea locuibilă au hotărât că locuitorii acesteia trebuie ţinuţi sub control, aşa au apărut pentru prima dată legile şi probabil şi primarii corupţi.
Nu după mult timp, unul supărat rău de noile schimbări a decis să îşi facă propriul sau sat unde să fie el primar şi să facă ceva, şi aşa dragii mei a apărut rivalitatea. La vreo 2 zile după a apărut armata şi cam peste două zile şi o oră a scos capul la iveală războiul.
Cum satele deveniseră foarte multe, unuia dintre primari i-a venit într-o seară geniala idee de a fi el şef de şef şi de a le stăpâni pe toate, aşa că pus mâna pe ciumag şi-a început să cucerească până a făcut un stat, au apărut alţi mai şefi ca el, care au făcut şi ei alte state. Şi bum, aşa am ajuns la structura pe care o avem şi astăzi.
Au urmat ere întregi în care oamenii au evoluat, statele s-au modernizat iar tot felul de invenţii indispensabile vieţii au apărut. La fel a apărut şi setea imensă de putere a oamenilor, astfel am asistat la o grămadă de războaie pe diverse teme, cele mai răspândite fiind puterea si religia care, deşi suntem o societate de oameni învăţaţi şi destul de evoluaţi, mai durează şi azi.
Statele au devenit imperii, satele au devenit târguri, târgurile au devenit oraşe şi aşa mai departe. Când a intrat războiul în joc, imperiile au devenit iar state iar unele state au reuşit să dispară.
Cultural vorbind fiecare ţară a tras cu dinţii să îşi strângă cât mai multe dovezi despre ce au făcut oamenii ce au stat pe acele pământuri înaintea lor şi să le arate altora cât de mişto era la ei pe vremuri.
În concluzie societatea în care trăim astăzi şi normele acesteia au apărut, oarecum, din plictiseala unor oameni care locuiau într-o peşteră, aşa că de fiecare dată când îţi vine să înjuri dimineaţa la 5 când pleci la muncă gândeşte-te că ne-am făcut-o cu mâna noastră!
Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!