Program de antreprenoriat social pentru tineri, la Slatina

Asociatia Prietenii Omului – Umanism, Cultura implementeaza in perioada 16 – 23 septembrie 2017 in Slatina, proiectul „Antreprenoriat social pentru tineret” cu numarul 2017-1-RO01-KA105-036941 finantat de Comisia Europeana prin intermediul Programului ERASMUS +, Actiunea K1- Mobilităţi ale tinerilor.

„Antreprenoriat social pentru tineret” este un proiect de schimb trilateral de tineri intre Romania,Spania si Italia,implementat in perioada 01.06 2017 -31.08. 2018 ,ale carui 3 mobilitati vor avea loc la Slatina/ Romania, Puglia/Italia si Madrid/ Spania. , al carui scop este stimularea interactiunii interculturale si dezvoltarea cooperarii intre tinerii din mediul rural si urban din Regiunea Oltenia-Romania, Puglia /Italia si Madrid/ Spania si al carui context este crearea mediului de invatare non-formala .

Scopul proiectului este stimularea interactiunii interculturale si dezvoltarea cooperarii intre tinerii din mediul rural si urban din Regiunea Oltenia-Romania, Puglia /Italia si Madrid/ Spania.

Obiective:
1.Sprijinirea a 30 de tineri din mediul rural si urban voluntari ai celor 3 organizatii partenere din Slatina, Poggiardo si Madrid, pentru dobandirea de competente sociale, antreprenoriale si lingvistice, pentru a-si imbunatati sansele de angajare pe piata europeana a muncii .
2. Cresterea gradului de constientizare si de intelegere a rolului pe care antreprenoriatul social il are in dezvoltarea unor procese si instrumente de inovatie sociala la 30 tineri din mediul rural si urban membri ai celor 3 organizatii partenere din Slatina, Poggiardo si Madrid .
3. Dezvoltarea sentimentului de cetatenie si de identitate europeana la 30 tineri din mediul rural si urban membri ai celor 3 organizatii partenere din Slatina, Poggiardo si Madrid .

Asociatia Prietenii Omului–Umanism, Cultura se vrea a fi un „altfel de ONG”, un ONG care doreste:
-sa schimbe mentalitati,
-sa creeze noi abordari a tematicilor socio-economice actuale,
-sa promoveze succesul in viata prin resortul la gandirea inovativa, „outside the box”.

Asociatia sustine si sprijina dezvoltarea locala / regional si a societatii in ansamblu prin economie sociala.

Scopul principal al economiei sociale consta in imbunatatirea conditiilor de viata si oferirea de noi oportunitati pentru persoanele din categorii vulnerabile.

Dorim sa infiintam o structura de economie sociala din necesitatea universala de a gasi solutii noi, inovatoare, unor problem sociale si economice ale comunitatii locale, care sunt ignorate sau insuficienta coperite de sectorul public sau privat.

Impactul asupra societatii este acela de a genera efecte positive pe termen lung atat pentru dezvoltarea si integrarea grupurilor vulnerabile pe piata muncii, cat si in ceea ce priveste imbunatatirea nivelului de trai, reducerea ratei de saracie si integrarea durabila, sustenabila in societate.

Structura de economie sociala va functiona in cadrul unui atelier avand ca obiect de activitate informare despre OMG si codex in gradina, ECO sau BIO pentru sanatate si bani, produse bio in legumicultura, interviuri cu antreprenori locali din zona Slatina.

Prin acest proiect ne propunem sa facilităm accesul la informatii de intelegere a rolului pe care antreprenoriatul in legumicultura il are in dezvoltarea unor procese si instrumente de inovatie sociala a tinerilor din trei tari Europene,prin îmbunătăţirea abilităţilor şi cunoşţintelor acestora și furnizarea de informaţii relevante în legătură cu cunostinte teoretice si practice , modalitati eficiente de a construi un plan de afaceri, de a infiinta o afacere proprie, de a dezvolta spiritul antreprenorial prin metode nonformale.

Proiectul „Antreprenoriat social pentru tineret” raspunde la nevoia participantilor de dezvoltare a capacităților inovatoare și creative, sensibilizându-i cu privire la valoarea competențelor antreprenoriale și la înființarea unei afaceri ca opțiune de carieră, provocându-i să analizeze piața, să identifice nevoi și să găsească soluții, ajutandu-I să prinda gustul inițierii și conducerii unei afaceri.

Persoana de contact: Pitei Cornelia tel: 0721108741

- PUBLICITATE -