UNITEAM pune Slatina pe harta evenimentelor artistice

Nu mai este de mult un secret faptul că Slatina este un oraș plin de tineri gata să își afirme talentul și care sunt adevărate lingouri de aur pentru arta românească, indiferent de forma de exprimare.

Cum oameni talentați apar mereu în acest oraș și era nevoie de un loc care să îi strângă pe cei mai buni și să îi împingă spre viitoarele cariere, astfel a apărut Uniteam, un loc în care talente din domeniul muzicii, dansului sau al teatrului se „antrenează” zilnic pentru a ajunge în topul domeniilor în care se afirmă.

Acest grup de oameni a reunit mai multe tipuri de artă sub un singur nume și au format o echipă solidă. Mai mult, nu numai că susțin spectacole în țară, dar se pregătesc și pentru a muta o parte din echipă în străinătate, mai exact în Anglia unde au găsit ceea ce le trebuie pentru a duce munca mai departe.

Despre echipă în sine și despre planurile de viitor, Alexandru Oneață ne-a răspuns la următoarele întrebări.

Ce înseamnă Uniteam pentru voi și pentru cei din jur?

Uniteam este mai mult decât o echipă de organizare de evenimente artistice, Uniteam este o familie. Pornind de la principiul nostru de bază, anume acela de a nu ne păstra doar statutul de parteneri ci și de prieteni, putem spune că activitatea întreprinsă presupune o comunicare calitativă. În ceea ce privește perspectiva pe care și-a format-o publicul, nu ne putem pronunța, indiferent de nivelul la care am ajunge, deoarece părerile vor fi mereu împărțite, oamenii privesc individual, perfect subiectiv, ceea ce dorim să transmitem.

De unde a plecat acest proiect și de ce acest nume?

Proiectul și-a avut geneza la finele anului 2014, când, în urma unei activități de voluntariat, anume un spectacol artistic, am luat decizia de a continua sub forma unei echipe de tineri dornici de afirmare. Ulterior acestei alegeri, grupul proaspăt format a căpătat încrederea unei instituții (Fundația Județeană pentru Tineret Olt), care a contribuit la susținerea acestei mișcări. Numele de Uniteam Production a fost ales recent ca urmare a evoluției noastre ca și colegi de echipă. Pe scurt, „Uniteam” reprezintă o combinație între „Unity” și „Team” care s-ar traduce prin „echipa unită” iar „Production” datorită faptului că ne-am creat propriul nostru studio de unde ne vom produce, în viitorul apropiat, toate piesele. Concret, numele de „Uniteam Production”, datorită semnificațiilor menționate anterior, ne unește și ne întărește prietenia, ne ajută să visăm și să creștem în fiecare zi, lucru care duce la rezultate mai bune ca și colegi de echipă.

Cât a durat până la prima apariție pe scenă?

Prima apariție pe scenă a fost chiar con- textul în care am luat naștere ca și grupare, și anume într-un spectacol organizat de Centrul European din Slatina care avea ca scop celebrarea Zilei Europei. Datorită relațiilor de prietenie deja existente între noi și a emoțiilor trăite pe scenă împreună am decis să continuăm acest lucru, inițial sub numele de Magical Studio, datorită „magiei” momentului care ne-a unit pe toți și a visului pe care ni l-am propus în acea zi, și anume de a crea un studio propriu, lucru care putem să spunem cu mândrie că l-am realizat. Cu toate acestea, echipa inițială, care s-a format în urma acestui eveniment, a suferit schimbări majore, am devenit mult mai organizați, ba chiar am creat un regulament pentru toți membrii echipei pentru a putea evolua, lucru care a dus la o restructurare masivă întrucat nu toată lumea a ales să transforme pasiunea pentru muzică într-un stil de viață. În final, prima noastră apariție pe scenă după această perioadă a fost trei luni mai târziu, în cadrul unui festival național din Baia Mare. Evenimentul ne-a oferit stabilitate pe plan motivațional, urmând ca în anul respectiv să punem bazele unui ciclu de spectacole, cum ar fi „Festivalul Luminilor”, spectacole ce au avut un feedback foarte pozitiv.

La început ați avut parte de un loc special pentru repetiții?

Pentru a putea susține astfel de proiecte, ai nevoie, bineînțeles, de un loc în care să poți repeta și discuta cu ceilalți. Fundația Județeană pentru Tineret din orașul nostru s-a oferit să ne sprijine în acest sens. Încă de la început au rămas aceleași relații strânse de colaborare, acestea conducând la ascensiunea echipei noastre.

Câți membri are această familie?

În timp, structura echipei a suferit modificări constante, deoarece nu toată lumea și-a dorit să transforme această pa- siune într-un mod de viață. De altfel, pentru a cunoaște succesul în domeniul artistic este nevoie de sacrificii, de muncă și perseverență, nemaipunând la socoteală toate riscurile care se nasc odată cu luarea unei astfel de decizii. În prezent, în rândul celor care se ocupă îndeaproape cu organizarea, managerierea echipei și întreprinderea de activități artistice sunt staff-ul, într-un număr restrans de șase oameni, pe lângă aceștia, din echipă fac parte si artiștii propriu-ziși care-și desfășoară activitatea pe scenă și la repetiții, și nu în cele din urmă membrii fondatori, Alexandru Oneață și Robert Moisuc.

Uniteam are studio în Marea Britanie

Când ați hotărât că e momentul să va mutați în altă țară?

După aproximativ un an de zile de la înființare am cunoscut oportunitatea de a ne specializa în domeniile noastre, studiind în Marea Britanie. Totodată, analizând problema în amănunt am ajuns la concluzia că piața artistică internațională ne oferă șansa de a putea începe activitatea mai devreme și într-un mod mai calitativ. În prezent lucrăm la deschiderea oficială a casei de producție din Marea Britanie, respectiv Portsmouth, iar concomitent cu acest mare proiect, o parte din staff-ul Uniteam, de curand mutat în București, se ocupă cu punerea bazelor unei săli de spectacol.

Care este punctul forte al echipei?

Principiul nostru de bază este de a nu ne păstra doar statulul de parteneri ci și de prieteni.

Dacă ar fi să primești o ofertă bună din țară te-ai întoarce?

Nu ne dorim să întreprindem activități doar în Marea Britanie, de aceea, așa cum am menționat anterior, proiectul inițiat în București va fi finalizat în viitorul apropiat. Targetul nostru este acela de a ne extinde treptat în orașele dezvoltate din punct de vedere cultural-artistic, de aceea suntem în continuă căutare de membri cel puțin la fel de pasionați și serioși ca cei din prezent. Acestea fiind spuse, drept notă de final, lansăm o invitație deschisă tuturor oamenilor cu perspectivă de viitor atât pe plan artistic cât și organizațional, precum și celor ce doresc colaborări pe viitor. Pentru cei interesați, puteți primi mai multe detalii, contactându-ne pe pagina oficială de Facebook sau pe website-ul propriu.

- PUBLICITATE -