„21: Sansa vietii lui” (2008), povestea adevarata din spatele filmului

Considerat unul din cele mai interesante filme despre jocuri de noroc, „21: Sansa vietii lui” (Kevin Spacey, Jim Sturgess, Kate Bosworth) se bazeaza pe povestea adevarata a catorva tineri extrem de inteligenti, studenti la MIT (Massachusetts Institute of Technology), SUA, ce au reusit sa se foloseasca de mintile lor sclipitoare si cunostintele dobandite pentru a obtine niste „burse de studiu” ceva mai speciale: cateva milioane de dolari in cazinourile din Las Vegas.

Sa mentionam inca din start ca jocul de carti 21 (blackjack) este considerat pe buna dreptate un joc in care ponderea norocului nu este nici pe departe la fel de mare ca in cazul sloturilor video, ruletei, bingo sau alte jocuri de noroc. In mod similar pokerului adevarat, blackjack este un joc la care conteaza enorm experienta, atentia si aptitudinile jucatorului. Tocmai de aceea este extrem de popular si in prezent, nu putini fiind cei care joaca in 2019 Blackjack la VladCazino online live sau in varianta clasica.

Revenind la film, trebuie sa spunem ca, potrivit unui articol aparut pe historyvshollywood.com, povestea din spatele filmului este diferita fata de modul in care ne-a fost prezentata de regizorul Robert Luketic (,,Blonda de la drept’’ si ,,Soacra mea e o scorpie’’).

Daca in film studentii erau condusi de un profesor de exceptie, matematicianul Micky Rosa (Kevin Spacey), in realitate MIT Blackjack Team a fost dirijata de 3 persoane, niciuna dintre ele profesor.

O alta diferenta notabila este legata de motivul pentru care Ben Cambell (Jim Sturgess), studentul timid cu minte sclipitoare, se alatura echipei de blackjack. In film acesta intra in joc din cauza ca avea nevoie de bani pentru a-si plati taxele scolare. In realitate insa, adevaratul Ben, Jeff Ma, a precizat pentru DoublePlayTV.com ca nu a jucat blackjack pentru a-si plati studiile, desi a dorit sa se inscrie la Harvard Medical School.

Tot Jeff, isi pierde tatal in film, insa in realitate acesta era bine sanatos, fiind de altfel prezent chiar la premiera filmului 21, de la Planet Hollywood – Las Vegas.

Nici povestea de dragoste din film nu a avut loc in realitate. Daca pe marile ecrane Ben (Jim Sturgess) si Jill (Kate Bosworth) formeaza in cele din urma un cuplu, in viata reala cei doi nu au fost implicati in nicio poveste de dragoste.

In cele din urma, ar mai fi de notat faptul ca in realitate MIT Blackjack Team a luat nastere in anii 80 si a activat pana prin anii 90, iar eroii din film vorbesc la celulare si joaca blackjack la cazinourile Red Rock (deschis in 2006) si Planet Hollywood (deschis abia in 2007).

Oricum ar fi, filmul ramane unul foarte interesant, fiind notat cu 7.8 pe Cinemagia si cu 6.8 pe IMDB.

- PUBLICITATE -