Concept

Slatina Buzz! spune povești care inspiră în print, online și video, fiind o publicație periodică editată de tineri din județul Olt.

Este singura revistă din Oltenia.

Slatina Buzz, publicație regională

Sub sloganul „Spunem povești care inspiră!”, Slatina Buzz! tratează subiecte de interes general și urmărește să promoveze valorile locale, municipiul Slatina și oameni care fac lucruri deosebite.

Un loc important este acordat comentariilor, articole prin care tinerii redactori își exprimă părerea sau frustrările în legătură cu anumite evenimente sau comportamente din societate.

Categoria de recenzii prezintă o părere obiectivă asupra evenimentelor locale, piese de teatru, spectacole, dar și a ultimelor apariții cinematografice și editoriale.

Calendarul Slatina Buzz! este singurul de acest gen din regiune și prezintă toate evenimentele care vor avea loc în Slatina.

Slatina Buzz, evenimente proprii

Slatina Buzz! organizează din 2017 evenimente proprii, atât în sfera educațională, cât și în cea a divertismentului. Astfel, pentru prima dată în oraș, am organizat o serie de conferințe inspiraționale sub brandul Fabrica de Idei și mai multe prezentări de modă sub brandul Slatina Fashion Night.

Conferințele „Fabrica de idei” sunt o serie de dezbateri care își propun prezentarea de experiențe pozitive personale, care vor genera soluții practice la probleme și oportunități de viitor pentru tineri. Prin „Fabrica de Idei” urmărim extinderea orizontului tinerilor prin asimilarea unor idei noi, concepte, sfaturi, facilitarea interacțiunii dintre profesioniști și elevii de liceu, creșterea încrederii tinerilor în capacitățile proprii și în posibilitățile de dezvoltare a unei cariere în România.

Evenimentele sub brandul „Fashion Night” sunt dedicate industriei modei și își propun să promoveze designeri locali, colecții de excepție și fotomodele din agenții locale. „Fashion Night” este un eveniment special prin acoperirea geografică, nefiind limitat la un singur oraș sau regiune și neconvențional prin spațiile unde se desfășoară.

Redacția

Redacția Slatina Buzz! funcționează la mansarda Colegiului Național „Radu Greceanu” și a fost dotată cu sprijinul unității de învățământ și în urma unei donații a companiei Soft Pepper.

Slatina Buzz! Print

Ediția tipărită apare la intervale regulate, are 12 pagini, format compact și este distribuită gratuit în unitățile de învățământ și în unele puncte cheie de oraș.

Slatina Buzz, program educațional

Programul educațional Slatina Buzz, realizat din 2014 cu sprijinul Primăriei Municipiului Slatina, este unul dintre cele mai longevive programe în domeniul presei scrise din România.

Început în 2010 sub forma unei școli de vară, programul a continuat să se transforme și să crească cu fiecare an în care a avut loc.

În total, în cadrul programului au participat peste 150 de elevi din Slatina sau împrejurimi, au susținut seminarii peste 30 speakeri din diverse domenii de activitate, au fost realizate sute de articole, publicate patru ediții tipărite ale unui ziar realizat de elevi și distribuite mii de exemplare în cadrul comunității.

Alumni Slatina Buzz!

Orice program își arată utilitatea prin rezultatele obținute, iar Slatina Buzz! se mândrește cu câțiva tineri care au reușit, în urma participării în cadrul programului, să se angajeze și să activeze în mass-media locală sau centrală:

Mădălin Iulian Mihai – Director editorial Slatina Buzz!, Redactor șef Curierul Național.

Oana Teodora Militaru – Realitatea Oltului și Olt TV.

Simona Rotaru (Chirici) – Gazeta Nouă.

Alexandra Marinescu – Gazeta Nouă și ZiuaNews.ro.

Camelia Ciucă – Gazeta Oltului.