3 motive pentru care să petreci mai mult timp în propria grădină

În timpul copilăriei, îmbrățișarea liniștitoare a naturii în aer liber ar fi putut fi singurul loc în care ți-ai dorit să fii.

Poate că abia aștepți să te trezești într-o dimineață de sâmbătă sau să ajungi acasă de la școală, astfel încât să poți fugi din interior și să explorezi curtea din spatele casei tale, să arunci o minge în parc sau să urmărești omizi și melci de-a lungul trotuarului.

Probabil că mama ta a trebuit să te roage și să te roage pentru a intra în casă și a lua cina. Îți mai aduci aminte? Corpul tău era într-o mișcare constantă. Și făceai exact ceea ce vine în mod natural oamenilor – petreceai timp în natură.

Astăzi, plimbarile în parcuri sau ieșirile în natură s-au împuținat dramatic. Acum, nevoia de a ne “încărca bateriile” a crescut și am învățat să ne bucurăm la maxim de orice colțișor de natură. Sigur, vacanța anuală este minunată, dar ceea ce trebuie să faci este să integrezi timpul în aer liber în viața ta de zi cu zi. 

Descoperă beneficii timpului petrecut în natură

  1. Amenajează o grădină frumoasă și poți crea un mediu natural “de vis” la tine acasă

Fie că e vorba despre o casă cu grădină, despre un balcon cu multe plante (grădină urbană), despre acoperișul blocului sau chiar despre curtea blocului, ți-ai amintit cât de important este rolul naturii în viața ta.

Începe prin a planifica suprafața disponibilă. Alege mobilierul de grădină de la Homelux.ro și apoi completează cu plante pentru a da tonul unui proiect pe gustul tău. Pentru că atunci când stai la birou toată ziua, experiența senzorială a grădinăritului permite detașarea de griji. Adică reduce stresului și anxietatea și te ajută să te conectezi la o stare de echilibru. 

  1. Adaugă varietate rutinei de exerciții și alege să faci mișcare în aer liber

Având în vedere alegerea, majoritatea oamenilor preferă să meargă pe un traseu frumos decât să urce pe o bandă de alergat în interiorul unei săli de sport. Poate că sala de sport face parte în rutina ta de fitness și, dacă da, este grozav! Exercițiile de orice fel sunt minunate. 

Dar când poți, antrenează-te afară pentru a schimba rutina. Aproape orice exercițiu fizic poate fi reprodus în aer liber doar cu puțină creativitate. 

  1. Alege să ai grija de tine și o să simți o stare de bine

Poate că ai auzit frecvent doctori care scriu rețete pentru alimente sănătoase și care recomandă zilnic exerciții fizice. Mai mult de atât, se pare ca lipsa de calciu este de fapt întreținută de o lipsă acută de Vitamina D, care ajută la protejarea împotriva osteoporozei, a bolilor de inimă și a anumitor tipuri de cancer. 

Dar de cât timp ai nevoie să te expui la soare pentru a permite organismului să producă vitamina D? Se pare că este de ajuns să petreci minimum 15 minute pe zi la soare. 

De asemenea, expunerea la soare ajută corpul să producă oxid nitric, un compus care scade tensiunea arterială. 

Și mai sunt multe alte motive pentru care să petreci timpul în natură. Spre exemplu, există multiple studii de ecoterapie care arată efectele pozitive asupra sanatatii mintale și a imbunatățirii generale a stării de spirit.

- PUBLICITATE -