Învață să fii fericit!

Te-ai întrebat vreodată care este momentul în care ai atins apogeul fericirii tale? De câte ori, fiecare dintre noi s-a simțit cu adevărat fericit?

Dacă nu, îți pot oferi eu o idee: cred că fericirea depinde de noi înșine. Din clipa în care ne naștem putem spune că un obiectiv ne-a fost stabilit în viață, un ideal care necesită să fie împlinit și care diferă în funcție de așteptările pe care noi le avem. Așadar, sentimentul fericirii se caracterizează în mai multe laturi ale împlinirii umane.

Oamenii tind să aspire către împlinirea materială, ceea ce ei cred că le aduce un anumit tip de fericire, însă nu întotdeauna se întâmplă ca acest lucru să fie cu adevărat cel dorit.

Fericirea depinde de numeroși factori, dar și de etapa vieții în care ne aflăm. De exemplu, un copil poate spune că este fericit pentru că a primit un cadou, un adolescent se poate mulțumi cu faptul că a trecut un examen important, în timp ce un adult se poate mândri cu faptul că a reușit să obțină un job bine plătit. Toate aceste mici obiective contribuie la împlinirea noastră sufletească.

Fericirea ține de condiția financiară?

Se întâmplă să avem cunostințe, rude sau prieteni care posedă ceva mai mult capital când vine vorba de un anumit obiect, eveniment sau chiar o vacanță, ceea ce ne duce cu gândul că au parte și de mai multă fericire. Aici intervine o mică problemă, și anume gândul acela că el are mai mult. Dă-mi voie să îți spun că nu este așa. Niciodată nu știm ce se ascunde în spatele fiecărui om bogat, câte griji și timp pierdut necesită această „îmbogățire”. Cu alte cuvinte, fericirea nu are preț. Oamenii nu realizează întotdeauna cât de norocoși sunt pentru simplul fapt că au o familie și o casă primitoare, în care domină armonia, un suport moral care să îi ghideze necondiționat cât și timpul petrecut alături de cei dragi, care este unul dintre cele mai importante aspecte ale fericirii umane.

„Țara fericirii”

Conform unei cercetări realizate în urma unui program mondial al Organizației Națiunilor Unite (ONU), s-a constatat că cea mai fericită țară în anul 2018 este Finlanda, care până în 2017 se clasa pe locul 5 în acest „top al fericirii”.

Cred că te-am făcut să îți pui întrebarea „România pe ce loc se situează?”. Ei bine, nu putem spune că ne numărăm printre cele mai fericite state, însă nici nu stăm așa de rău, fiind clasați pe locul 52 dintr-un total de 156 de țări.

Fericirea înseamnă sănătate

Este dovedit științific faptul că un om fericit este, de asemenea, și un om mai sănătos. În momentul în care zâmbim mai mult și vedem partea pozitivă a lucrurilor, tindem să obținem mai ușor ceea ce ne dorim. Astfel, putem evita stresul care deseori poate duce la apariția unor accidente neașteptate și neplăcute, sau chiar la generarea unor afecțiuni cardiovasculare, dar și la cea mai modernă boală a secolului: depresia.

Ca o concluzie, „a fi fericit” este un stil de viață sănătos atât mental cât și fizic. Nu uita să te bucuri de fiecare clipă, să o savurezi la intensitatea ei, și să faci tot ceea ce îți propui. Așadar, zâmbește mai mult!

- PUBLICITATE -