Top 5 sfaturi pentru un detox sănătos al ficatului

Suntem în ianuarie 2021, sărbătorile de iarnă au trecut și la cele mai multe persoane au lăsat niște cadouri nedorite și anume kilograme în plus.

Acestea s-au adunat datorită orelor lungi petrecute la mese îmbelșugate și a lipsei de mișcare fizică. Problema însă, nu este doar de ordin estetic, ci ne afectează starea de bine și starea de sănătate.

În astfel de cazuri și organismul are nevoie să fie ajutat în procesele sale de curățare și de eliminare a toxinelor. Cu cât procesele acestea sunt mai eficiente, cu atât sănătatea noastră va fi mai bună și ne vom simți bine.

Mesele bogate și grele, alcoolul, cofeina, medicamentele sunt doar câțiva dintre factorii care împiedică detoxifierea realizată natural de organism.

Toxinele acumulate în corp zi de zi, duc în timp la depozite de grăsime, stări de oboseală și apatie, iritabilitate, scăderea memoriei și probleme digestive. Primul care are de suferit în acest caz este ficatul.

Ficatul este un organ uimitor de complex, esențial pentru sănătate. Are multiple funcții în organism și este responsabil de procesarea tuturor substanțelor cu care intrăm în contact: de la ce mâncăm, bem, până la ce cremă folosim pentru piele.

Unele toxine solubile în grăsimi (cum ar fi insecticidele, materialele plastice și pesticide), metaboliți în urma folosirii substanțelor medicamentoase sau produse reziduale ale metabolismului se pot acumula de-a lungul timpului în țesuturile grase și ficat, îngreunând funcția ficatului și determinându-l să ardă grăsimile mai puțin eficient. Astfel, foarte ușor poți lua câteva kilograme în plus.

Detoxifierea reprezintă procesul de curățare a toxinelor din organism și stimularea funcționării normale a metabolismului. Putem urma acest proces prin hrană sănătoasă și mișcare regulată.

Cu privire la alimentație, există mai multe tipuri de cure de detox care variază că recomandări și durată în funcție de obiectivul stabilit. Există însă un set universal de recomandări de bază pe care ar trebui să le respectăm, indiferent de tipul de detox urmat:

  1. Hidratarea: apă este vitală unui organism sănătos. Astfel, consumați în timpul curei de detox 40 ml de apă/kg corp. Adică, dacă aveți 60 de kg, atunci 40×60 = 2400 ml=2,4L apă/zi. Începeți fiecare dimineață cu un pahar de apă călduță consumat pe stomacul gol. Puteți adăuga și sucul de la o jumătate de lămâie.
  2. Renunțați sau diminuați pe cât posibil consumul de alcool, cafea și fumat
  3. Excludeți din alimentație zahărul rafinat, mezeluri, dulciuri, băuturi răcoritoare, alimente conservate, prăjeli.
  4. Eliminați făinoasele rafinate (orez, paște, pâine, făină) și măriți aportul de fibre integrale (tărâțe, fulgi de ovăz, fulgi de secară, semințe de în etc)
  5. Consumați multe verdețuri, legume și fructe proaspete


La toate acestea mai trebuie adăugat un ingredient extrem de important: mișcarea zilnică. Chiar dacă acum nu va puteți duce la sala, puteți face excercitii și acasă sau chiar plimbări cu mers activ de 20-30 de minute pe zi.

Pentru un suport în plus pentru detoxul ficatului, specialiștii BiTONIC recomandă produsul Terra Liver. Acesta este un hepatoprotector și hepatoregenerator care conține numai extracte naturale certificate din turmeric, anghinare, piper negru și colină. Acestea susțin procesul natural de detox al celulei hepatice și ajută la regenerarea mai rapidă a acesteia.

Mai mult, datorită mixului de ingrediente și a biodisponibilitatii mărite, Terra Liver susține reglarea digestiei și controlul nivelului de colesterol din sânge.

- PUBLICITATE -