Adolescenţii şi relaţiile

Cum văd adolescenţii care nu sunt implicaţi în relaţii, la fel ca mine, relaţiile şi implicaţiile acestora? Obiectiv, desigur, dar şi realist.

Vorbind dintr-o perspectivă feminină o să îmi exprim părerea faţă de relaţiile pe care cei de vârsta mea le au, dar nu o să mi-o impun, pentru că nu vreau să mă trezesc dimineaţa, ca în filmele americane, iar casa să fie înfăşurată în hârtie igienică.

Liceul este perioada distracţiilor. Să acumulezi experienţe, să îţi formezi amintiri, să înveţi din greşeli, să faci ce te taie capul, la propriu.

Nu cred că suntem făcuţi pentru relaţii mai lungi în luni ca vârsta noastră în ani. Suntem făcuţi să avem relaţii scurte de-o vară, iar la sfârşitul verii să ne uităm în urmă şi să rămânem cu două zâmbete pe buze şi o amintire lungă formată din scurte momente semnificative şi nesemnificative întipărite în memorie.

Mai e nevoie de încă un exerciţiu de imaginaţie? Nu contează dacă da sau nu, dar eu tot o sa fac unul scurt, pentru plăcerea mea.

Adela şi Mihai s-au cunoscut la mijlocul lui iunie. Au făcut tot ceea ce un cuplu ar fi putut face. Au mers în parcuri de distracţii, au mâncat îngheţată la umbra sălciilor de pe aleile mai nepopulate. S-au bătut cu făină, s-au uitat la comedii romantice şi alte chestii siropoase. Timpul a trecut şi a venit jumătatea lui august. Au început să se gândească la ce va urma şi să îşi pună întrebări. Nu prea contează ce s-a întâmplat după, dar s-au despărţit.

Acest exerciţiu a avut rolul de a ancora persoanele în realitate, după cum îmi place mie să cred. Este bine să ai relaţii de acest fel, dar dacă vrei să ai relaţii lungi, ai timp destul după liceu. Când îţi găseşti marea iubire la dragoste la 16 de ani, nu e acelaşi lucru ca atunci când ţi-o gaseşti la 20 de ani. La 20 de ani deja ai mai avut câteva relaţii şi ştii cu ce se mănâncă.

Părerea mea este că trebuie să ne lăsăm mânaţi de instincte şi să facem prostii cât încă avem ocazia. Nu să ne legăm la cap cu un băiat de la 15-16 ani ca la 30 de ani să ne dăm seama că ne-am ratat jumătate din viaţă cu 2-3 tipi şi că nu am găsit ce e mai bun pentru noi.

Tu ce crezi?

- PUBLICITATE -