Alro va furniza aluminiu pentru aeronavele Airbus

Airbus a selecționat Alro ca furnizor de aluminiu. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de mai mulți ani, începând cu 2017. Conform termenilor contractuali, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

Alro deține certificarea de performanță NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale si al industriei de aparare – eng. National Aerospace and Defence Contractors Accreditation Programme) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale.

Această certificare a fost acordată de către Consiliul managerial al NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE, AS 70003, ca urmare a testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, în ceea ce privește tratamentul termic, măsurarea conductivității, testarea la tracțiune, duritate, și metalografie.

Alro S.A. a înregistrat un profit net ajustat de 94 de milioane de lei, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu 145 milioane de lei, profit net ajustat înregistrat în perioada similară din 2015. Cifra de afaceri a Companiei a fost de 1,58 de miliarde de lei, comparativ cu 1,77 miliarde de lei în T1-T3 2015.

„Rezultatele financiare ale Alro pentru primele nouă luni ale acestui an reprezintă încă o dovadă a stabilității afacerii și strategiei noastre, care ne permite să rămânem profitabili într-o industrie volatilă,” a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al Alro.

Alro va continua investițiile pentru modernizarea tehnologică și creșterea eficienței operaționale

Programul de investiții pentru 2016 include creșterea capacității de prelucrare a deșeurilor în Eco-Topitorie, pentru a ajunge la o capacitate de 90.000 de tone pe an, de la 60.000 de tone pe an. În plus, Alro a continuat programul său de creștere a eficienței în sectorul electrolizei, a luat măsuri pentru reducerea consumului de apă industrială și pentru modernizarea dispeceratului său energetic.

Sursa foto: commons.wikimedia.org

- PUBLICITATE -