Asociația „Radu Greceanu” duce colegiul la un alt nivel

Colegiul National „Radu Greceanu” a fost și va rămâne unitatea de învățământ etalon a județului Olt. De peste 130 de ani, la acest colegiu învață mii de copii anual, care au reușit alături de profesori să obțină nenumărate rezultate foarte bune, conturând imaginea liceului și redându-i mereu strălucirea.

În zilele noastre, când lumea tehnologiei a evoluat atât de mult, școlile se confruntă nu doar cu problema manualelor, ci și cu problema crizei economice, deoarece instituțiile de învățământ au foarte multă nevoie de dotări la nivelul sălilor de clasă, al laboratoarelor și al cabinetelor.

În cadrul Colegiului Național „Radu Greceanu” a luat ființă de șase ani o asociație care-i poartă numele, la inițiativa doamnei Raluca Ivănuș, fost director al colegiului, alături de încă cinci membri: profesor Teodora Marica, profesor Daniela Iancu, profesor Mirela Moraru, director adjunct Damian Minciu, doamna Gabriela Gușoi și Laura Giura din partea Comitetului de Parinți.

Asociația are ca obiective principale: sprijinirea școlii din mai multe perspective; dotarea și amenajarea unor săli de clasă, laboratoare, dotarea cu aparatură modernă pentru susținerea desfășurării orelor de curs într-o altă manieră; promovarea imaginii școlii la nivel local și județean.

De un an s-a reactualizat Consiliul Director iar Asociația a început sa funcționeze prin obținerea de fonduri de la agenții economici din județ ce au înțeles problemele școlii: TMK- ARTROM S.A., ALRO S.A., S.C. PADRINO S.R.L, S.C ROLMIS S.R.L, S.C. NATURAL S.R.L, S.C. POP INDUSTRY S.R.L, S.C DECORA STIL S.R.L, S.C ACA S.R.L, S.C ILIASS S.R.L, S.C UNICONFEX EXIM S.R.L.

De asemenea, prin proiectul „Slatina trecut-prezent”, Asociația „Radu Greceanu” a primit fonduri nerambursabile de la Primăria Municipiului Slatina. Aceste fonduri au fost utilizate pentru realizarea unor proiecte diverse: îmbunătățirea calității vietii de elev prin achiziționarea a 12 videoproiectoare pentru sălile de clasă (în valoare de 45 000 de lei); amenajarea sălilor de lectură din căminul instituției; amenajarea grădinii din fața școlii; sprijinirea festivalului de teatru REGE; repararea stației radio din școală; amenajarea unui cabinet de robotică și organizarea concursului interjudețean „Medicii de mâine”.

În perioada următoare Asociația „Radu Greceanu” ca și obiective: finalizarea proiectului de achiziționare a videoproiectoarelor în celelalte săli de clasă, organizarea unei tabere de vară cu scopul dezvoltării abilităților și comunicării, tabără destinată copiilor talentați în arte plastice și cunoașterea limbilor străine.

De asemenea, un proiect de viitor este punerea în funcțiune a radioului școlii, prin intermediul căruia elevii pot face anunțuri informându-și colegii cu privire la datele concursurilor din apropiere, dar și stabilirea ședințelor pe clase sau de Consiliu al elevilor, cunoașterea unor elevi talentați prin interviuri, etc.

- PUBLICITATE -