Bianca Stoica are ambiții mari

Precum în celelalte licee, C.N.V. „Nicolae Titulescu” și-a ales, la mijlocul lunii octombrie, noul președinte. Reprezentantul elevilor pentru anul școlar 2017-2018 este Bianca Elena Cristina Stoica. Are 17 ani și este elevă în clasa a-XI-a, profil pedagogic. După alegerile pe care le-a câștigat, la o diferență de doar 4 voturi, i-am adresat câteva întrebări.

De cât timp ești elevă în acest liceu? „Fac parte din colectivul liceului „Nicolae Titulescu” din clasa I.”

Ai ocupat anterior funcții din cadrul CȘE? Ce te-a motivat să candidezi pentru președinte anul acesta? „Nu am participat anterior, iar în acest an profesorii și colegii mei sunt cei care m-au încurajat să particip. Ei au văzut un lider bun în mine, iar acest lucru m-a motivat.”

Simți o responsabilitate mai mare pusă pe umerii tăi? „Oarecum da. Eu dintotdeauna am fost șeful clasei, chiar din clasa I. Acum cred că trebuie să reprezint toți colegii, toți elevii liceului, trebuie să dezvolt anumite proiecte pentru a ne recâștiga prestigiul pierdut în ultimii ani.”

Care sunt câteva din proiectele tale trecute? „Am participat la multe concursuri. Începând din clasa I până în clasa a- VIII-a am făcut vioară și pian. Am făcut parte din corurile „Dolce” și „Unda”, coordonate de doamna profesor Alexandra Geantă. Am obținut premiul I la faza locală și mențiune la etapa județeană în cadrul olimpiadei de limbă franceză, însă, totodată, am participat la concursuri de limbă română și limbă engleză.”

Care este cea mai mare realizare a ta? „Faptul că am câștigat președinția este una dintre cele mai mari realizări.”

Care sunt proiectele tale viitoare? „În primul rând am vrea să înscriem școala întrun concurs din care putem câştiga bani pe care să-i investim în dotarea laboratoarelor și renovare. Acesta este și cel mai important proiect al meu. În al doilea rând, am vrea să facem ceva diferit de Dragobete. Noi avem activități legate de această sărbătoare, dar vrem să adăugăm ceva nou. Pregătim o surpriză.”

Hobby-urile tale? „Îmi place să citesc, să ascult muzică. Îmi place și să cânt la vioară, la pian. Doar mai studiez din când în când pentru că am terminat cursurile. Îmi place foarte mult să mai vin în amfiteatru să cânt la pianul de la intrare.”

- PUBLICITATE -