Care sunt riscurile care intervin în cazul telemuncii?

Perioada pandemică a însemnat o reconfigurare a felului în care sunt gestionate activitățile de la locul de muncă. Din cauza noilor măsuri de siguranță și prevenție, o mare parte din salariați au început să lucreze de acasă.

În ciuda confortului pe care îl presupune mediul de acasă, pot exista numeroase riscuri. Tocmai de aceea, este recomandat să apelezi la serviciile unei firme specializate în protecția muncii București.

Cu ajutorul ei, poți identifica multe detalii importante atât pentru tine ca angajator, cât și pentru salariații tăi:

  • Echipamentele necesare derulării activităților de acasă. Specialiștii vor analiza tipul de muncă realizat și implicit nevoile angajaților. Există cazuri în care pot fi solicitate mai multe echipamente precum calculator, imprimantă sau fax.
  • Unele persoane își pot desfășura munca în mai multe locuri. Într-un asemenea caz, fiecare spațiu va fi evaluat pentru a fi asigurate standardele de siguranță și funcționalitate.
  • Numărul angajaților care sunt nevoiți să realizeze într-un alt loc sarcinile de la muncă. În cazul unui număr mare de salariați, firma specializată va fi atentă la fiecare detaliu pentru a realiza corect departajarea măsurilor.
  • Proces de instruire în ceea ce privește manipularea corectă a echipamentelor tehnologice. Fiecare mecanism care stă la baza realizării cu succes a sarcinilor la locul de muncă va fi explicat în termeni simpli și ușor de înțeles. În cauza erorilor tehnice, se va oferi suport pentru soluționarea rapidă.

Care sunt riscurile la care te expui în cazul în care muncești de acasă?

Beneficiile muncii de acasă sunt multiple, însă pe termen lung pot apărea diverse dezavantaje. Suprasolicitarea este principala problemă care gravitează în jurul telemuncii. Ecranele dispozitivelor au efecte nocive în primul rând asupra sănătății ochilor.

Poziția incorectă pe scaun generează, de asemenea, dureri serioase de spate. Orele de muncă vor fi resimțite altfel din cauza oboselii care se va instaura imediat. De asemenea, va fi afectat inclusiv palierul integrării în cultura organizațională.

Noii angajați nu vor ști prin ce se definește exact colectivul  și cum pot întreține o legătură vie cu ceilalți angajați. Tocmai de aceea, nivel de productivitate va scădea semnificativ. 

Totuși, o firmă care se ocupă protecția muncii București va fi atentă la fiecare detaliu pentru a oferi personalului un mediu de lucru plăcut. În elaborarea planului de instruire al angajaților vor fi incluse, așadar informații despre:

  • Postura adoptată în timpul realizării sarcinilor. Spatele ar trebui să stea drept, iar picioarele să fie așezate confortabil fie pe podea, fie pe un suport special. Poziționarea ca la carte a corpului depinde doar de alegerea unui scaun realizat din materiale atente la nevoile tale.
  • Organizarea diverselor obiecte. Orice lucru care nu are o întrebuințare anume pentru activitățile alocate muncii nu își are locul pe birou. Alocă spațiu doar pentru documentele sau hârtiile necesare.
  • Luminozitatea ecranului. Contrastul și intensitatea luminii ar trebui reglate în așa fel încât să nu cauzeze niciun fel de disconfort sau neplăcere în timpul lucrului. În cazul în care situația o cere, pot fi solicitate chiar consultații în cabinete oftalmologice.
  • Modalitatea în care se poate întreține eficient comunicarea cu managerii și colegii de muncă. Vor fi organizate întâlniri online în mod constant pentru a putea identifica eventualele probleme sau nemulțumiri în rândul angajaților. Vor fi aplicate inclusiv chestionare online. Feedback-ul provenit din partea salariaților este foarte important pentru menținerea unei firme de succes, indiferent de situație. De asemenea, vor fi comunicate inclusiv obligațiile fiecăruia atunci când vine vorba de menținerea echilibrului la locul de muncă. Nimic nu se compară cu efectele pe care le poate avea cooperarea atunci când vine vorba de productivitatea angajaților. 

Dacă deții o firmă și timpul reprezintă principalul impediment în privința realizării activităților birocratice, atunci indicat ar fi să apelezi la profesioniști. Euramis este una dintre firmele renumite pentru serviciile de protecția muncii București îți oferă siguranța lucrurilor bine făcute.

Angajații tăi vor fi supravegheați și evaluați constant pentru a fi atinse standarde înalte de efectuare a activităților la locul de muncă. De asemenea, fiecare problemă sau nelămurire va fi efectuată cu tact, seriozitate și perspective pe termen lung.

Nimic nu se compară cu rezultatele pe care le oferă profesioniștii!

- PUBLICITATE -