Caricaturile lui Gogu Neagoe, licitate în scop caritabil

Clubul Rotary Slatina a organizat sâmbătă, 8 aprilie 2017, la restaurant „Parc Hotel” din Slatina, o nouă ediţie a Balului Anual Rotary. 

Pe lângă sărbătorirea a 18 ani de activitate a clubului în Slatina, în acest an rotarienii au iniţiat un nou proiect caritabil, propus de doamnele clubului şi susţinut de toţi membrii, cu titlul: „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar” – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt.

Justificarea susţinerii acestui proiect de rotarienii slătineni a avut în vedere mai multe considerente, subliniază reprezentanţii clubului într-un comunicat.

Astfel, în ultimii 3 ani, cancerul de sân a urcat pe locul al doilea ca număr de decese la nivel mondial, după bolile cardiovasculare; în România, numărul cazurilor de cancer şi al deceselor provocate de acesta este în creştere mai mare faţă de media regională şi globală; descoperirea în stadii incipiente a bolii creşte şansele de supravieţuire; gradul de informare asupra bolii este mai mic în mediul rural decat în cel urban; nu există un program naţional al Ministerului Sănătăţii pentru screening cancer mamar în mod gratuit; costul mamografiei poate descuraja femei cu posibilităţi financiare reduse; deplasarea femeilor la clinici/spitale este costisitoare.

În cadrul balului – la care au participat aproximativ 200 de persoane, a fost organizată o licitaţie cu obiecte de artă: picturi, vase de ceramică, ii tradiţionale şi o tombolă cu premii oferite de rotarieni, astfel încât obiectivul balului, acela de a strânge cât mai mulţi bani pentru a susţine investigaţii medicale pentru cât mai multe femei, să fie îndeplinit cu succes. În urma desfăşurării ediţiei 2017 a Balului Anual Rotary Slatina, membrii clubului pot susţine financiar testarea unui număr de aproximativ 270 de femei din mediul rural, pentru identificarea timpurie a cancerului de sân, a precizat Simona Capisizu, responsabilul pe comunicare al Clubului Rotary.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de femei de peste 45 de ani din localităţi oltene din mediul rural care vor avea deplasarea şi investigaţiile medicale asigurate din fondurile colectate în urma desfăşurării balului.

Termenul de finalizare a proiectului este 1 octombrie 2017 – Ziua de luptă împotriva cancerului de sân, termen la care Clubul Rotary va realiza bilanţul activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului.

Ce este Balul Rotary

Balul Anual Rotary este un eveniment caritabil care, în ediţiile trecute, a susţinut desfăşurarea de proiecte cum ar fi:

recompensarea elevilor care au obţinut premii la Olimpiadele Naţionale pe discipline şcolare (2016);

susţinerea tratamentului prin terapia ABA pentru 2 copii bolnavi de autism (2016);

dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, secţia de Recuperare Neuromotorie Pediatrică cu aparatură de specialitate (2015);

dotarea Cercului FOTO-CINE-CLUB din cadrul Palatului Copiilor „Adrian Baran” Slatina cu aparatură fotografică (2014);

acordarea de 12 burse lunare în bani unui număr de 3 studenţi proveniţi din Căsuţe de Tip Familial (2014).

Pe lângă licitaţia în urma căreia s-au strâns fondurile necesare, în timpul balului au fost susţinute şi momente artistice de Ion Creţeanu, Ion Popa, Emilia Dorobanţu, taraful Mitel Drăgulin.

În susţinerea balului a participat, fără onorariu, caricaturistul Gogu Neagoe, membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania.

Acesta a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. A donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment din 2013 caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci.

În seara Balului Anual Rotary, Gogu Neagoe a realizat caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din Caricaturile au fost donate integral pentru susţinerea proiectului. Pentru aceasta, mulţumirile Clubului Rotary Slatina se îndreaptă cu respect către persoanele care au contribuit financiar la susţinerea proiectului: toţi participanţii la bal care au cumpărat bilete la tombolă şi obiectele prezentate la licitate, sponsorii, persoanelor care au donat pentru caricaturile realizate de Gogu Neagoe, a mai spus Capisizu.

În organizarea şi desfăşurarea balului au fost implicaţi şi tinerii din Clubul Interact Slatina, club susţinut de rotarieni, care deja are 3 ani de activitate şi proiecte caritabile finalizate cu succes, conform devizei Rotary „A servi mai presus de sine”, cum sunt: „Colindăm pentru tine, colindăm pentru bine”, „Din inimă pentru inimă”, „Tinerii au talent”

- PUBLICITATE -