Cartierul Gară din Slatina, neavantajos din punct de vedere medical

Cartierul slătinean Gară este unul dintre cele mai neavantajoase 20 de cartiere urbane, din punct de vedere al facilităților medicale, la nivel național.

Cu un grad de satisfacție de numai 30,9%, cartierul Gară este urmat doar de Ferneziu din Baia Mare (satisfacție 30,27%), cartierul Bereasca din Ploiești (satisfacție 30,16%) și Gai din Arad (satisfacție 27,3%), acesta fiind și cel mai dezavatajos cartier din România.

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de romani ca fiind regiunea cu cele mai bune facilitati medicale, fiind urmata de Maramures, Crisana si Transilvania.

Cel mai mic punctaj la capitolul perceptiei locuitorilor fata de facilitatile medicale in orasele si cartierele lor a fost obtinut de Dogrobea, Moldova si Muntenia. Zona Bucuresti si Ilfov se afla la mijlocul clasamentului.

Perceptia asupra accesului la cele mai bune facilitati medicale este cea de-a treia tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research, „Orasele si cartiere din Romania”, ce se va desfasura pana la finalul anului 2017.

Pana in prezent, aproape 170.000 de romani au raspuns chestionarului publicat pe Storia.ro

- PUBLICITATE -