Ce caracteristici trebuie să aibă un cuptor de pizza bun

Elementul central al unui restaurant de tip pizzerie este cuptorul. Fără acesta, oricât de îndemânatică ar fi echipa ta din bucătărie, nu poți pregăti acest tip de mâncare.

Și pentru a face nu numai cea mai bună pizza, dar și pentru a o servi și rapid clienților tăi, este important să alegi cuptoare de pizza potrivite.

Dacă ești la început de drum și vrei să deschizi o astfel de locație este esențial să te informezi și să știi ce calități și caracteristici trebuie să aibă un cuptor de pizza bun astfel încât investiția ta să fie una profitabilă, dar și să îți mulțumești clienții cât mai rapid.

Pentru a te asigura însă 100% că faci cea mai bună investiție, pe lângă cercetarea pieței, este optim să apelezi la consultanți și furnizori specializați în domeniu.

Be Our Guest comercializează echipamente profesionale pentru pizza de la producători de top din domeniu.

În portofoliu vei găsi tot ce ai nevoie pentru a echipa întreaga bucătărie a pizzeriei tale: cuptoare pizza, malaxoare, divizoare și formatoare de aluat, mese de pizza, vitrine frigorifice pentru depozitarea ingredientelor și diferite accesorii necesare acestei activității.

Specialiștii Be Our Guest îți vor recomanda întotdeauna nu doar cele mai bune echipamente dar și pe cele care sunt potrivite nevoilor tale. În plus, vei avea service în perioada de garanție și o livrare rapidă a echipamentelor.

Așa cum spuneam încă de la începutul articolului este necesar să știi ce caracteristici au cele mai bune cuptoare de pizza pentru ca bugetul tău să fie cheltuit eficient și pentru ca investiția să fie amortizată într-un timp cât mai scurt.

Iată în funcție de ce caracteristici ar trebui să achiziționezi viitorul tău cuptor de pizza:

  • Tipul de alimentare

Sunt trei variante de alimentare cu care poate funcționa un cuptor de pizza: curent electric, gaz sau lemne. Deși am auzit destul de des că cel realizat din cărămidă și pe lemne ar putea coace cea mai bună pizza, primele două nu sunt deloc de neglijat. Acestea din urmă sunt perfecte pentru locații mici sau medii, dar cu un flux destul de mare de clienți, pentru că permit o pregătire mai rapidă a preparatului. Mai mult, cele electrice permit o coacere uniformă și au programe de setarea temperaturii ceea ce înseamnă că la final produsul va fi perfect și nici nu va trebui să îl verifici în timpul coacerii.

  • Puterea

Cu cât puterea este mai mare, cu atât pizza va fi preparată mai rapid. Așadar, dacă știi că ai un flux destul de mare de clienți, alege cuptoare care au câți mai mulți watti (unitatea de măsură a puterii). Doar așa vei putea scurta timpul de preparare și livrare a pizzei către clienți.

  • Dimensiunea camerei de coacere

Alegerea cuptorului trebuie să fie realizată și în funcție de acest criteriu. Cu cât camera de coacere este mai mare, cu atât vei putea prepara mai multe pizza în același timp. Și bineînțeles că acest lucru este foarte important dacă nu vrei să îți lași clienții să aștepte prea mult. De asemenea, dacă alegi un cuptor cu o cameră de coacere mai mare, pe lângă mărimile clasice de pizza, poți să prepari și unele cu un diametru mai mare.

- PUBLICITATE -