Cifra de afaceri în industria olteană, scădere de peste 20% în acest an

Cifra de afaceri a companiilor industriale din judeţul Olt au fost cu 20% mai mică în primele şase luni ale acestui an faţă de anul trecut.

Cifra de afaceri totală a unităţilor industriale din judeţul Olt a fost cu 20,5% mai mică în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020 faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019, iar în luna iulie anul acesta, faţă de aceeaşi lună din anul trecut, a fost cu 19,4% mai mică.

Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Și producţia industrială a scăzut cu 21,1% faţă de prima jumătate a anului 2019, iar în luna iunie 2020, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a scăzut cu 30,8%.

Principalii exportatori din judeţul Olt sunt fabricile de pe platforma industrială Slatina care produc anvelope, cabluri, ţevi din oţel, aluminiu primar şi aluminiu prelucrat.

În prima parte a acestui an peste 80% din mărfurile exportate sunt „metale comune şi articole din acesta” (50,9% din totalul exporturilor) şi „materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea” (31,5% din totalul exporturilor).

Datele au fost publicate într-un raport raport al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS), citat de Agerpres.

- PUBLICITATE -