Clubul Sportiv Aluminiu Alro Slatina este la cea de-a douăzecea aniversare în performanță

Clubul Sportiv Aluminiu Alro Slatina a sărbătorit sâmbătă, 17 decembrie 2016, 20 de ani de performață în Karate do tradițional și Judo.

Este mai mult o poveste frumoasă despre sport și performanță, o poveste despre tineri care-și găsesc drumul în viață. La finalul acestei căutări ei își găsesc un sistem de valori și-un mod de viață.

,,Mă bucur să ne revedem după un timp atât de îndelungat și s-avem ocazia să premiem rezultatele sportivilor noștri.Suntem mulțumiți de rezultate. Avem campioni europeni, campioni mondiali dar cel mai important lucru pe care credem noi că l-am realizat este formarea lor ca oameni. S-a depus munca cea mai serioasă și s-au format sportivi care să ne reprezinte. Așteptăm de la noul an ca ei să obțină rezultate la fel de bune.”, ne mărturisește Președintele Federației Române de Karate, Nicolae Mărăndici.

Președintele Clubului Sportiv Aluminiu,Costel Cotoșman spune: ,,Sunt sportivi care reprezintă această tradiție de douăzeci de ani. Sportivi care pe noi, reprezentanții clubului, ne-au bucurat și ne-au încântat pe parcursul anilor cu rezultatele obținute. Am început această activitate în urmă cu douăzeci de ani cu un grup de nebuni frumoși care au crezut în ei, în munca și-n talentul lor. Am început cu mai multe secții (fotbal, judo, șah, karate) și au rămas cele care au fost cele mai serioase, cele care au depus munca cea mai importantă, cea mai grea și care bineînțeles au avut și rezultate pe măsură. Datorită celor doi antrenori au transformat această sală în casa lor și au depus suflet pentru formarea sportivilor.DSC00204 Pentru perioada următoare ne propunem să realizăm măcar atât cât am avut până acum, să ne păstrăm tradiția și să creștem sportivi care mai târziu vor deveni oameni importanți în societate.”

„Încă o dată ni se arată că s-a păstrat tradiția în Slatina, începută în 1996 când un grup de salariați ai fostului Alro actual Vimetco au inițiat ideea de a înființa o asociație sportivă cu cele trei ramuri de sport (karate, judo și fotbal) și nu întâmplător aceste trei ramuri sportive au dat o perioadă bună performață. Cele două secții de karate și judo au avut multiplii campioni mondiali, europeni și nu ne rămâne decât să apreciem faptul că această societate comercială cu leadership nu și-a schimabat părerea față de sport. Merită o șansă și fotbalul însă cu oameni serioși, oameni care se pricep și care să-nceapă la fel cum am început noi. Fotbalul rămâne totuși un fenomen social apreciat de toată lumea.”, a declarat Marin Postolache.

DSC00203

„Noi ne-am făcut datoria în fiecare zi, la fiecare antrenament. Am reușit, în primul rând, să ne demonstrăm nouă și-apoi celorlalți că se poate. Am început de la zero, nu aveam nicio performanță la Grupul Aluminiu-Alro reușind să formăm campioni naționali, campioni balcanici, europeni și mondiali. În primul an, 1996, a venit și primul rezultat. Eu eram senior, aveam 27 de ani, am devenit campion național și campion european în acel an. Vom avea o proiecție a cărții noastre care ne reprezintă activitatea pe parcursul a celor 20 de ani. După mine încet, încet au urmat Daniel Cotoșman, Oliwer Dobre și așa mai departe. Avem șapte titluri modiale, fiecare cu istoria lui. Fiecare concurs a fost unicat și cu emoții deosebit de puternice, verificări maximale,cu un eforturi din partea fiecărui sportiv.”, ne-a mărturisit antrenorul de karate.

Karate 3Făcând o statistică, Sensei Ilie Dobre la secția Karate Do Tradițional Shotokan -Fudokan a urcat pe podium alături de grupa sa și a obținut 310 medalii, Cupa Bronz de 156 de ori, 75 cupe de argint și 79 cupe de aur. Oliwer Dobre multiplu campion mondial, european și național este cel mai bun exemplu al faptului că la Slatina există o adevărată școală de karate tradițional.

DSC00237

După douăzeci de ani de performanță antrenorul de Judo, Iulian Mirică, mărturisește cu emoții că fiecare zi de antrenament este o realizare obținută alături de elevii săi. Crede cu tărie că, calitățile unui adevărat sportiv sunt persevența, voința și curajul. Antrenorul își amintește cu drag de fiecare competiție.

Are campioni modiali unfight, la lupte universale combinate, compionate naționale pentru juniori, turnee naționale, cupe internaționale pentru juniori și tineret.

Reprezentanții își doresc să dea și altora șansa de a cunoaște importanța sportului. La aniversarea clubului slătinean au fost prezenți Directorul general, Gheorghe Dobra; Președintele Federației Române de Karate, Nicolae Mărăndici; Președintele clubului Aluminiu-Alro, Costel Cotoșman; Profesor-Antrenor Emerit și Maestru Emerit al Sportului Sensei Ilie Dobre 7 DAN; Antrenor Judo, Iulian Mirică și liderii de sindicat.

Clubul Sportiv are în decursul său de performanță trei secții și anume: karate do tradițional, judo și fotbal. Toți sportivi care au evoluat sub emblema sportului românesc au pus o parte din sufletul lor în acest club, care rămâne valoare testamentară pentru generațiile viitoare.

DSC00251Grupele de Judo și Karate au făcut meciuri demonstrative pentru publicul spectator. Atât sportivi de la Judo cât și cei de la Karate au fost premiați pentru performanțele obținute de-a lungul timpul iar în continuare reprezentanții secților clubului Sportiv Aluminiu Alro Slatina au primit Trofeul „20 de ani de performanță”.

- PUBLICITATE -