Coco Butic, buticul artei handmade…

Coco Butic a fost înființat de Valentina Roxana Petrache, doamna pe care am avut norocul să o văd zi de zi, timp de 1 an, la catedra de limba engleză. Povestea buticului începe în mediul online în urmă cu 3 ani.

Cum și de ce v-ați apucat să faceți produse handmade? „Acum vreo 3 ani, pe când bebița mea era în burtică, am început Coco Handmade din dorința de a crea cadouri unice. Mereu am spus că ea îmi dădea inspirația, din burtică, și mă ajuta să creez cu sufletul.”

Ce ne puteți spune despre dumneavoastră? „Am fost profesor în învățământul preuniversitar 3 ani după care am ales să îmi dezvolt propria afacere prin deschiderea unui magazin cu produse pentru copii. La jumătate de an, întâmpinând diferite piedici, am hotărât să schimb profilul buticului în ceva la care mă pricepeam și făceam cu drag pentru persoanele apropiate: cadouri și obiecte handmade.”

De ce ați ales acest domeniu? „Cu pasiunea pentru handmade pot spune că m-am născut, însă nu eram sigură că aprecierea pe care o primeam de la apropiați și în mediul online, va fi prezentă și ‘offline’. Visam de mică să am propriul magazin pe care să îl umplu cu produse realizate de propriile mâini. Astfel, comerțul cu hăinuțe outlet, pe care îl privesc acum ca pe o experiență și atunci ca pe un eșec, a dus la împlinirea visului meu.”

Ați renunțat la catedră pentru a dezvolta afacerea? „Nu am renunțat la catedră, dar pentru că în concediul de maternitate majoritatea timpului îl petreceam cu fetița acasă, visul de a avea propriul magazin devenea tot mai persistent. Mămicile cunosc cel mai bine sentimentul acesta de a vrea ce-i mai bun pentru copil și de a dedica timp prețios familiei.”

Cum ați ales numele? „Numele a fost ales mai mult de colegii mei de clasă din liceu. Pe atunci eram ‘alintată’ Coco, jumătate din numele meu de familie.”

Cum ați ales locația magazinului? „Locația exista de ceva ani cu rolul de birou de informații unde tatăl meu își desfășura activitatea de colaborator FocuSat. Nu era un spațiu cu scop comercial datorită dimensiunilor, însă pentru mine era suficient. Acum, eu și tatăl meu împărțim același spațiu.”

Aveți planuri de extindere pe viitor? „De extindere, nu deocamdată, dar nu exclud aceasta posibilitate.”

Ați avut momente în care ați vrut să renunțați și să închideți buticul? „Da. Poate prea multe. Aducând produse din Europa, calitatea era, de departe, una superioară. Cu dezamăgire am observat faptul că majoritatea clienților mei puneau preț pe cantitate și nu pe calitate. Așa că, după o jumătate de an am ajuns să închid outletul și să comercializez cadouri și produse personalizate, domeniu la care mă pricepeam mai bine decât cel textil. Nu am vrut să renunț datorită disponibilității pe care mi-o oferea, fetița mea se putea baza oricând pe prezenta mea in cazul in care avea nevoie. Învățământul a reprezentat și reprezintă pentru mine a doua familie pe care un om o poate avea și pot spune că sufletul meu este încă acolo. Pentru că există un Dumnezeu pentru fiecare dintre noi reîntoarcerea în învățământ a venit și ea, anul acesta și acum reușesc să cochetez cu ambele domenii.”

Aveți în plan să angajați pe cineva? „Deocamdată nu pentru că nu îmi permite bugetul, încerc să mă descurc cum pot, iar un vânzător nu cred că ar pune suflet la fel de mult ca mine.”

Ce parte aduce mai mult profit? Buticul sau mediul online? „În ceea ce mă privește, nu m-am gândit niciodată la handmade ca la ceva profitabil, dar mediul online mi-a adus mai multe beneficii. Târziu, am început să primesc aprecieri și pentru butic.”

Credeți că locația vă dezavantajează? (Magazinul este situat pe str. Ecaterina Teodoroiu, în stația de autobuz Steaua, vis a vis de cofetăria Manuel) „Sigur că da, dar o locație mai mare ar însemna o altă investiție, iar buzunarul meu nu mai este dispus să o ofere.

De unde importați produsele? „Cea mai mare parte sunt din Anglia și Turcia, dar primesc marfă și de la noi din ţară.”

Considerați că pentru a deschide o afacere trebuie pus suflet? „Consider că pentru a merge cu drag la locul de munca trebuie făcut totul cu suflet și să nu mergem doar pentru a trece ziua. În produse se poate observa dacă este făcut cu suflet, sau nu. În produsele pe care le creez se poate observa acest lucru. Vă aștept în ‘sufletul’ meu, Coco Butic.”

- PUBLICITATE -