Copiii, cele mai mari comori, cele mai minunate făpturi, cei care duc omenirea și evoluția mai departe, sunt astăzi abandonați de mame fără milă și părinți fără responsabilitate.
De-a lungul timpului au existat numeroase teorii despre originile oamenilor, ajungându-se adesea la concluzia că suntem rezultatul unui proces lung de evoluție al unor specii de animale.
Încă din cele mai vechi timpuri se știe că femelele au grijă de puii lor până când aceștia se descurcă singuri. Cum de pot renunța oamenii la bebelușii lor? Ce fel de animale sunt oamenii și ce fel de suflet au aceștia? Cine sunt acești oameni și despre ce mai exact este vorba, vom afla în cele ce urmează…
Unele dintre cele mai sensibile subiecte, cele mai greu de acceptat situații și cele mai greu de privit cazuri sunt cele ale copiiilor aflați în suferință și mai mult de atât, abandonați. Tot mai mulți se nasc cu malformații și tot mai mulți mor din cauza unor mutații genetice severe.
De ce sunt aceste cazuri tot mai des întâlnite?
Mutația reprezintă o schimbare în cadrul structurii ADN-ului sau ARN-ului, produse fie în cadrul meiozei, fie din cauza unui agent extern, precum iradierea sau virusurile. Experții estimează că fiecare persoană poartă în sine 2.000 de defecte genetice. Cauza cea mai bine cunoscută, este radioactivitatea; razele radioactive pătrund în celule și în codul nostru genetic, astfel afectând în mod aleatoriu genele noastre.
Cine e de vină pentru mutațiile genetice?
Cu siguranță nu părinții. Chiar dacă aceștia sunt purtătorii unor boli, nu transmit în mod conștient sau dorit mutațiile copiilor lor. Și, totuși, mulți sunt îngroziți de acest gând și recurg la abandonarea bebelușilor. Este oare vina noului născut pentru că este nevoit să plătească o sumă atât de mare și trebuie să poarte cu sine nu numai boala, ci și suferința moștenită tot de pe urma părinților?
Ce putem face pentru ei?
Le putem acorda mai multă atenție, îi putem vizita mai des și ne putem juca cu ei astfel încât să nu se simtă diferiți. Îi putem învața pe cât posibil să aibă o viață normală, deși nu le putem schimba trecutul, iar părinții lor nu se vor întoarce după ei, noi putem face ca lipsa lor să nu fie prezentă.
Unde putem găsi acești copii?
Ei bine, acest lucru nu ar trebui să fie o dilemă pentru cineva care vrea să ajute si care își dorește să cunoască copiii speciali ai lumii. În Slatina, mulți dintre ei trăiesc ca niște copii normali, locuiesc în apartamente și sunt îngrijiți de infirmiere cu un suflet bun. Deși vârsta lor este de peste 5 ani, aceștia sunt foarte slab dezvoltați, dând impresia unui copil de 2-3 ani.
Cum putem evita nașterea unui copil cu dizabilitați?
Probabil că cea mai cunoscută metodă este avortul. Multe mame care află că poartă în pântece un copil bolnav, se gândesc că e mai bine să îl avorteze decât să îi ofere o viață chinuită. Însă există și alte metode. Dacă boala de care suferă bebelușul nu este gravă, acesta poate fi diagnosticat și, în urma rezultatului, va urma un tratament. Important este că, oricum s-ar naște un copil, orice problemă ar avea și oricare ar fi starea lui de sănătate, nimeni nu are dreptul de a-i face viața un calvar, iar abandonarea unui copil poate fi considerată una dintre cele mai mari cruzimi ale lumii în care trăim…