Cum alegem cel mai bun aparat electric de tuns

Cei mai mulţi domni sunt extrem de prevăzători în ziua de azi şi investesc în aparate electrice de tuns şi de râs pentru a scuti banii timp, dar şi pentru a se asigura că vor avea rezultatul pe care îl aşteaptă şi mai ales că nu vor mai sta zeci de minute în şir pe scaun aşteptând să le vină rândul. 

Aparatele de tuns sunt achiziţionate atât de către persoanele fizice, cât şi de frizerii profesionişti sau amatori. Din dotarea oricărui salon de frizerie, dar şi din trsa de îngrijire a domnilor nu trebuie să lipsească aparatul de tuns achiziţionat din oferta magazinului online https://www.shopu.ro/aparate-de-tuns-si-ras.

Înainte de a face o asemenea investiţie, este foarte important ca potenţialii cumpărători să ştie care sunt criteriile conform cărora pot să îşi cumpere un aparat de tuns sau de râs. În plus, aceste aparate au şi funcţii foarte utile, precum trimmerul pentru îngrijirea bărbii, ceea ce le face indispensabile pentru orice bărbat care se respectă.

Criterii de achiziţionare pentru aparate electrice de tuns bune

Pe piaţa se găseşte o mare varietate de aparate electrice de tuns, însă nu toate sunt şi bune şi nu toate au facilităţi care să mulţumească utilizatorii. În funcţie de scopul în care vor folosi aparatul de tuns, şi anume în scop personal sau profesional, investiţia va fi una pe măsură. Aparatele de tuns sunt produse de îngrijire personală uşor de folosit, de aceea nu există diferenţe fundamentale între modurile de lucru ale acestora. Alegerea unui astfel de produs depinde totuşi de caracteristici şi de ce nu şi de preţ.

În funcţie de dotările unui aparat electric de tuns, pe piaţa există modele cu un număr mare de trepte. Un aparat de tuns va specifica lungimea minimă şi maximă a tunsorii permise, precum şi numărul de trepte dintre acestea. Pe lângă ajustarea cu ajutorul unui pieptene, aparatul de tuns trebuie să permită şi ajustarea directă a lungimii graţie manetei sau rotitei disponibile, lucru care va facilita accesarea lungimilor de tăiere intermediară şi va permite schimbarea tunsorilor fără schimbarea pieptenului.

Calitatea accesoriilor unui aparat de tuns electric este la fel de importantă în alegerea unui astfel de produs. Nu numai prezenţa unui număr mare de piepteni este importantă, ci şi calitatea lor. Pieptenii nu trebuie să fie fabricaţi din materiale de proastă calitate deoarece aceştia se pot rupe în timpul utilizării sau se poate ajunge la tunderea inegală a părului. Din punct de vedere al adaptoarelor, unele aparate de tuns oferă capete detaşabile care pot fi înlocuite cu un trimmer rotativ pentru urechi sau nas sau cu un set de lame îngust pentru tunderea bărbii sau mustăţii. Un aparat multifuncţional va fi mai ieftin decât mai multe aparate de îngrijire personală separate.

Aparatele de tuns electrice sunt achiziţionate şi ţinând cont de un alt criteriu important, şi anume etanşeitatea. Modelele rezistente la apă sunt utile, însă aceasta nu este o cerinţă obligatorie. Este important că aceste aparate să poată fi folosite în baie, în mediul umed unde pot intra în contact cu apă. 

Din punct de vedere al formei, materialelor şi greutăţii, este important de avut în vedere că la alegerea aparatului de tuns electric să se ţină cont de carcasa cu formă ergonomica ce poate fi folosită pe perioade lungi de timp, acoperită cu materiale antiderapante care să nu permită scăparea aparatului din mână. greutatea aparatului de tuns nu trebuie să fie foarte mare pentru a reduce apariţia oboselii după doar câteva minute de tuns.

Pentru utilizatorii care cumpără aparatele de tuns pentru a le folosi la domiciliu, este important să aibă în vedere dacă sunt cu fir sau wireless. Pentru uz casnic, sunt promovate adesea produsele wireless pentru că sunt mult mai confortabile şi mai comode. Pentru frizerii profesionişti, este important ca aceştia să investească într-un aparat cu fir pentru că durata lungă de încărcare a acumulatorului în cazul aparatelor wireles poate dăuna numărului total de clienţi.

În funcţie de motor, aparatul electric de tuns poate avea motor electromagnetic, cu pivot sau rotativ. Din păcate, alegerea unui motor pentru utilizatorii începători este dificilă deoarece producătorii nu specifică prea des tipul motorului, preferând denumirile comerciale. Motorul electromagnetic este cel mai simplu şi mai ieftin, fiind uşor de recunoscut datorită pocnetului puternic de la pornire şi a zgomotului destul de mare din timpul utilizării. Acesta se regăseşte pe cele mai ieftine modele şi are o viteză de tăiere mare, însă nu şi o putere prea mare.

Modelul de motor cu pivot este disponibil pe modelele din gama intermediară, are o putere foarte mare şi poate tunde chiar şi firele mai groase sau părul umed. Modelul rotativ este cel mai potrivit atât destinat uzului personal, cât şi profesional, oferind atât putere, cât şi viteză, fiind disponibil pe aparatele de tuns mai scumpe. 

Nu în ultimul rând, aparatul electric de tuns se alege în funcţie de lama. Lama din oţel este cea mai des întâlnită şi este fabricată din aliaje dure inoxidabile. Lamele din oţel sunt foarte eficiente şi uşor de ascuţit, însă nu reprezintă cea mai ieftină variantă şi pot fi întâlnite pe modelele foarte scumpe. Lamele din titan sunt mai dure şi mai rezistente în timp, iar lamele din ceramică sunt poate cele mai scumpe şi mai pretenţioase. 

Este foarte important ca utilizatorii să aibă în vedere nu numai achiziţionarea aparatului electric de tuns în funcţie de criteriile anterior menţionate, ci şi întreţinerea acestuia în mod corespunzător.

- PUBLICITATE -