Cum alegi anvelopele de vară potrivite pentru camionul tău?

Anvelopele de vară sunt un element esențial pentru camionul tău atunci când temperatura ambiantă depășește 7º C. Anvelopele de vară bune se caracterizează prin aderență excelentă pe drumuri uscate, rezistență la acvaplanare și performanțe bune de frânare pe drumuri umede, confort și manevrabilitate, precum și rezistență la uzură. Cu toate acestea, ele trebuie alese în funcție de vehiculul tău și de modul în care intenționezi să le folosești.

Pentru a alege anvelopele de vară care se potrivesc cel mai bine camionului și bugetului tău, ia în considerare următoarele aspecte:

Dimensiunea și încărcătura

În primul rând, trebuie să selectezi dimensiunea și indicele de încărcare potrivite pentru camionul tău. Aceste informații sunt oferite de producător în documentația tehnică a vehiculului sau pe flancul anvelopelor cu care camionul tău este echipat.

Indicele de stabilitate termică

Notat printr-o literă, indicele A reprezintă cel mai înalt nivel de rezistență la generarea de căldură, ceea ce face ca aceste anvelope să fie ideale pentru utilizarea pe timp de vară.

Performanță

Performanța anvelopei este determinată de tipul și condițiile de teren (asfalt, pietriș, sol umed, pietre), în special la viteze mari, în curbe și în condiții nefavorabile. Prin urmare, va trebui să alegi anvelopele care sunt cele mai potrivite pentru diferite situații.

Banda de rulare

Designul benzii de rulare poate genera vibrații și zgomote semnificative. Unele dintre cele mai bune mărci de anvelope pentru camioane au fost dezvoltate pentru a reduce zgomotul.  Deoarece designul benzii de rulare este important și pentru tracțiune și performanță, gradul de confort la condus variază considerabil între diferitele mărci de anvelope. O bandă de rulare lată va îmbunătăți aderența la drum, în special la vehiculele mai grele. Pentru o rulare lină cu camionul tău, alege anvelopele pentru camion de la Radburg.

Siguranța

Capacitatea de frânare a unui vehicul, la viteză normală și chiar la viteză mare, are un impact asupra siguranței. De aceea, este important să iei în considerare caracteristicile și calitatea unei anvelope pentru camion, alegând întotdeauna cel mai bun raport calitate-preț, fără a exagera. În plus, trebuie să verifici periodic starea roților, deoarece nivelul de uzură al acestora va avea o influență negativă asupra capacității de oprire a vehiculului greu.

Proiectarea anvelopelor pentru camioane variază foarte mult în aceste domenii. Cele concepute în primul rând pentru tracțiune, care în general sporesc siguranța și performanța, adesea nu oferă o rulare silențioasă. De fapt, acestea pot crea, de asemenea, o cantitate semnificativă de zgomot și vibrații. Dacă deții un camion sau gestionezi o flotă de camioane, va trebui să evaluezi care dintre acești factori sunt cei mai importanți pentru tine și pentru afacerea ta.

Cel mai potrivit tip de anvelope de vară pentru camioane variază foarte mult și depinde de o serie de factori diferiți. Pe scurt, putem spune probabil că, pentru a alege cele mai bune anvelope pentru camionul tău, va trebui să alegi ceea ce este cel mai potrivit pentru condițiile în care vei conduce vehiculul cel mai des. Le poți alege în funcție de diferiți factori, cum ar fi anotimpurile (anvelopă de iarnă, anvelopă de vară, anvelopă pentru toate anotimpurile), indicele de viteză, indicele de încărcare, marca anvelopei, aderența la sol, ținuta de drum, tipul de anvelopă etc.

- PUBLICITATE -