Cum amenajezi cu stil camera de cămin

Stresul din viața unui student influențează negativ starea de spirit a acestuia. Camera de cămin este locul unde îți vei petrece cea mai mare parte a timpului. Așadar, folosește-ți toate resursele pentru a-ți transforma camera într-o zonă de relaxare, care să te reîncarce cu motivație și energie. Iată câteva sfaturi pentru o cameră de cămin cu stil!

Ține cont de persoanele cu care locuiești

Cei mai mulți studenți din România care stau la cămin, chiar și cei din căminele cu regim privat, locuiesc cu încă unul sau mai mulți studenți. Acest lucru nu trebuie considerat o piedică în amenajarea spațiului. Poți discuta cu colegii de cameră, pentru a amenaja împreună camera, după gusturile comune. Astfel, camera va avea un design armonios. 

Altă variantă reprezintă amenajarea spațiului propriu. Asta înseamnă că vei modifica doar partea ta de cameră în stil diferit. Deși poate părea haotic atunci când îți imaginezi mai multe tipuri de design diferit într-o singură cameră, privește lucrurile altfel! Aceasta poate căpăta aspectul unui mozaic de stiluri. 

Discută cu administrația căminului

Înainte de a aduce modificări camerei, trebuie sa afli ce ai voie să schimbi și ce nu. Întreabă dacă este permis să văruiești, să lipești postere pe pereți/mobilă sau să pui tablouri pe pereți. În funcție de aceste lucruri, vei ști cum să procedezi.

Începe prin a da culoare camerei

Schimbă culoarea pereților! Acest aspect trebuie discutat neapărat cu colegii de cameră, pentru a ajunge la un punct comun. Camera nu poate avea câte o culoare diferită pentru fiecare student. Indicat ar fi să alegeți culorile calde, deschise care să ofere luminozitate spațiului.

Depozitează-ți lucrurile într-un mod inteligent

Atunci când ai la dispoziție un spațiu restrâns, trebuie să-l gestionezi într-un mod inteligent. În caz contrar, nu vei avea loc pentru toate obiectele. 

Depozitează-ți rechizitele în cutii pe care le poți ține sub pat. De asemenea, este indicat să-ți organizezi obiectele pe verticală, prin amplasarea unui dulap înalt și subțire cu rafturi. Poți să-l pictezi chiar tu! Altă variantă este montarea unor rafturi deasupra patului.   

Cuptorul cu microunde poate fi amplasat deasupra frigiderului care cu siguranță este mic.

Nu uita să utilizezi tot spațiul din șifonier.

Folosește lucruri cu care ești familiarizat și care îți oferă sentimentul de „acasă”

Lenjeria de pat, prosoapele și ramele foto se pot încadra în această categorie. Pentru o senzație vizuală plăcută, poți folosi lenjerii de pat colorate, decorative (vezi aici lenjerii de pat 1 persoană). Dacă administrația îți permite, poți salva spațiu dacă agăți ramele pe perete. În caz contrar, poți utiliza noptiera pentru a așeza o ramă foto.  

Achiziționează perne moi

Pernele sunt importante pentru calitatea somnului. Uneori, o pernă nepotrivită poate determina insomnii. Iar studenția necesită o odihnă suficientă. Așadar, alege mai multe perne confortabile. Le poți alege pe cele de mărimi mai mici, cu design decorativ. Acestea vor schimba radical aspectul patului tău. Poți achiziționa o saltea superioară, care să te ajute să dormi mai confortabil. Salteaua superioară este subțire și se așează peste salteaua normală.

Optează pentru lucrurile ușor de mutat

Căminul este un loc în care locuiești temporar. Ține cont de acest aspect, atunci când îți amenajezi camera. La sfârșitul anului, poate fi necesar să te muți. De aceea, alege obiecte din materiale ușoare și mobilier cu piese detașabile.  

Fii creativ

În funcție de gusturile tale, poți amplasa diferite obiecte decorative pe noptieră sau pereți. 

De asemenea, poți lipi postere pe mobilier sau pereți (utilizarea gumei adezive poate fi de mare ajutor, pentru că nu lasă urme). 

Mai mult decât atât, poți agăța sârme pe pereți, pe care să prinzi o înșiruire de poze sau desene, cu ajutorul unor clești colorați din lemn. 

O veioză mică și modernă poate fi utilă pentru nopțile în care trebuie să înveți, iar ceilalți vor să doarmă.

Așadar, camera de cămin poate fi transformată dintr-un loc plictisitor, într-unul interesant, în care abia aștepți să te întorci după cursuri.

- PUBLICITATE -