Cum să alegi ramele potrivite pentru ochelarii tăi

Ramele potrivite pentru ochelarii tăi vor conferi aspectul plăcut pe care îl dorești, alături de utilitate, dar și durabilitate. Ramele ochelarilor nu sunt doar accesorii, ci un element esențial pentru confort, încredere sporită în forțele proprii, conturarea stilului și evidențierea personalității. Probarea mai multor tipuri de rame sau consilierea profesionistă în showroomul de specialitate sunt soluții viabile, alături de câteva aspecte despre care vom vorbi pe larg în cadrul acestui material. Alegerea ramelor potrivite pentru ochelarii tăi nu este complicată, dar nici o misiune peste care să treci în grabă, în condițiile în care sănătatea vederii este esențială, iar confortul trebuie să fie pe măsură. 

Legătura dintre forma feței și ramele ochelarilor

Indiferent de tipul ochelarilor, de vedere, de protecție la calculator sau de soare, ramele trebuie să se potrivească formei feței. Pentru aceasta este important să identifici corect forma chipului și să alegi ramele pentru ochelarii tăi ținând cont de aceasta.

Dacă ai fruntea lată și bărbia îngustă poți opta pentru ochelari de tip aviator. Ramele de ochelari potrivite pentru fața pătrată sunt cele ovale sau rotunde, în timp ce pentru fața îngustă și prelungă ai nevoie de rame rotunde. Dacă ai o față rotundă, ramele perfecte pentru tine sunt cele dreptunghiulare, iar pentru fața trapezoidală, „ochii de pisică” sunt ideali. Nu în ultimul rând, ramele îngroșate în partea de sus merg foarte bine pentru persoanele cu fața ovală. 

Găsești rame de ochelari în Slatina ca să alegi din multitudinea de variante – stilate, clasice, moderne sau îndrăznețe – pe cea care se potrivește stilului și nevoilor tale. Personalul de specialitate din showroom te va ajuta dacă nu știi ce să achiziționezi. 

Culoarea ramelor ochelarilor și influența pielii tale

Culoarea face parte din viața tuturor, unele nuanțe ale hainelor te ajută să îți pui în valoare trăsăturile deosebite. Tonurile pielii au un rol important în alegerea ramelor de ochelari potrivite. Fiecare persoană are un subton specific, rece sau cald. Identificarea corectă a nuanței pielii și a subtonului te ajută să obții armonia de care ai nevoie și echilibrul cromatic, atunci când porți ochelarii. 

Ca reguli generale, trăsăturile feței în tonuri calde pot fi asociate cu rame pentru ochelari în culorile: kaki, auriu, cupru, portocaliu, piersică, corai, roșu-aprins și chiar albastru deschis. Pentru un ten în culori reci, ramele care se pot purta pot fi cu formele potrivite trăsăturilor feței și în nuanțe de argintiu, maro-roz, gri-albastru, prună, magenta, roz, smarald, albastru și, nu în ultimul rând, negru. 

Stilul de viață și ramele potrivite pentru ochelari

Un element care poate fi trecut cu vederea ușor ține de activitățile tale zilnice și de personalitatea ta. Stilul de viață ar trebui să dicteze tipul ramelor pentru ochelarii de vedere sau de soare. Când petreci un timp îndelungat în fața ecranelor moderne sau la birou ai nevoie de ochelari cu rame rezistente, dar confortabile, care să îți ofere, totodată, suportul adecvat pentru diminuarea oboselii ochilor sau a disconfortului asociat purtării îndelungate. 

O persoană activă care petrece mult timp cu ochelari de vedere, de protecție sau de soare în mediul exterior sau care face activități fizice intense are nevoie de rame rezistente la șocuri, dar flexibile, în același timp. 

În scop personal sau în mediul profesional, ramele ochelarilor în culori și forme îndrăznețe pot fi o declarație a personalității puternice, o modalitate de atragere a atenției sau un strop de originalitate într-o „mare” de conformitate. Alegerea îți aparține până la urmă, dar vrem să îți atragem atenția asupra faptului că ai nevoie ca ramele să se așeze perfect după urechi și pe nas, să nu alunece și nici să nu preseze inconfortabil. 

Alegerea ramelor potrivite pentru ochelari nu este doar un element de estetică, ci și unul de confort și funcționalitate. Forma feței, culoarea pielii și stilul de viață sunt doar câteva dintre aspectele care trebuie luate în considerare atunci când cumperi prima dată ochelarii sau atunci când îi schimbi. Forma feței te ghidează către anumite tipuri de rame, în timp ce culoarea pielii vizează nuanța potrivită. Stilul de viață este un factor important, anumite activități pot necesita rame de ochelari rezistente, altele flexibile. 

- PUBLICITATE -