Descoperă Global Confederation of Romanian Students

Vrei să studiezi în străinătate dar nu ai suficientă informație pentru a demara procesul de aplicare? Alătură-te și tu echipei Global Confederation Of Romanian Students și visele tale pot deveni realitate!

Probabil mulți elevi din România s-au gândit la un moment dat la eventualitatea urmării studiilor superioare în străinătate. Această idee, însă, pare relativ dificil de realizat, în special datorită lipsei de informații în ceea ce privește tot ceea ce înseamnă conexiunea cu mediul exterior spațiului nostru autohton. De aceea, am considerat ca ar fi util să împărtășesc cu voi noile informații pe care le-am dobândit în această arie.

Astfel, o să încep prin a menționa faptul că, recent, am descoperit o organizație nonprofit care mi-a atras atenția tocmai pentru caracterul informativ pe care îl oferă. Aceasta funcționează sub denumirea de Global Confederation Of Romanian Students si este cunoscută pentru eficiența cu care reușește să ofere tinerilor oportunitatea de a studia în afară prin intermediul burselor GCRS.

Voi încerca să vă explic în următoarele rânduri ce presupun aceste burse. În primul rând, ele nu trebuie privite ca pe o sumă fizică de bani pe care Global Confederation Of Romanian Students o oferă, ci este un concept prin intermediul căruia reprezentanții acestei organizații facilitează drumul viitorilor studenți către obținerea finanțării studiilor în țara dorită.

Un lucru demn de menționat este faptul că acest tip de finanțare este specific cu preponderență în statele vest europene. El este acordat tuturor tinerilor cetățeni ai Uniunii Europene ce studiază la o facultate străină.

O altă condiție ce trebuie îndeplinită este aceea de a lucra pentru o organizație non-profit. Pentru respectarea acestei condiții, aici intră în joc GCRS, oferindu-ți șansa de a face parte din comunitatea lor. Cu ajutorul lor îți alcătuiești un portofoliu consistent (pe parte jurnalistică în principal) ce îți va justifica aplicarea în sensul obținerii acestei finanțări lunare.

De asemenea, următoarea întrebare ce apare este: „Dar cine este de fapt GCRS?” Ei bine, sunt un grup de studenți români ce au plecat sa studieze acum ceva timp în Suedia. Descoperind avantajele pe care statul suedez le oferă, s-au decis să pună bazele acestei comunități, cu scopul de a arăta tinerilor din România că posibilitățile sunt nesfârșite, dacă ai acces la informații.

Sper că acest articol v-a deschis într-o oarecare măsură orizonturile către o alternativă interesantă și realizabilă în ceea ce privește studiile superioare pe care urmează să le desfășurați.

- PUBLICITATE -