Diva de pe 5th avenue

Nu-i aşa că e greu să cauţi pe Google dacă nu ştii cum se scrie un cuvânt?

Sunt 2 tipuri de oameni care ştiu să scrie: cei care scriu corect din punct de vedere gramatical şi cei care nu au nicio idee de cum arată DOOM şi scriu cum îi taie capul.

Ştiţi acele glume cu Batman în care dă o palmă cuiva? *nu ştiu cui nu am mai văzut filmele de 2 veri când sora mea se uita doar la ele când erau la TV* Eu cred că sunt făcute pentru persoanele care nu au idee de cum se scrie, dar au Instagram, Facebook, Twitter şi tot tacâmul. Câteva exemple? defapt este de faptpireu este în mod cert piure şi să-i ia naiba de bani că este bancnotă nu bacnotă.

Să facem un exerciţiu de imaginaţie.

Lilica e frumoasă, are corp fain, dar e proastă. Are şi bani că se căsătoreşte cu un tataie care peste 2 ani moare, dar ce mai contează? Viaţa e frumoasă, Donald Trump e preşedinte şi unii o să rămână corigenţi la chimie. Noi să fim sănătoşi. În fine. Are blană de la Prada şi pantofi de la Jimmy Choo, dar cum poate ea să se ducă ca prima doamnă şi să zică în cel mai de fiţe restaurant „Vroiam un pahar cu vin, dar mai bine îmi aduceţi un pahar de apă cu lămâie” şi cireaşa de pe tort… tobele vă rog… „Fată ai văzut că decât La Perla mai e la modă?” Şi Lilica a demonstrat că e frumoasă, dar proastă.

Ce părere aveţi de divele ca Lilica din ultima parte a exerciţiului de imaginaţie?

„Decât” se foloseşte în propoziţiile negative şi „doar” în cele afirmative. Decât de foloseşte în cele afirmative doar când îl foloseşti într-un context asemănător cu acesta: „Decât să faci asta mai bine o faci pe cealaltă”. Este corect voiam nu vroiam.

Şi încă ceva: cuvânt virgulă spaţiu cuvânt. E tot ce am avut de spus.

- PUBLICITATE -