Editorial

De ce să te înhami la neprevăzut?! De ce să distrugi vieți întregi și să lași în urma ta trupuri lipsite de suflet?! În aceste câteva rânduri vă invit să faceți un exercițiu de imaginație.

Să ne gândim că abia am împlint vârsta de 18 ani și, în sfârșit, suntem  majori și putem să ne luăm permisul de conducere. Nu ezitati să faceți asta, deci îl și aveți în mână. Sunteți experimentați în ale condusului pentru că, ilegal, ați șofat dus în ultimii ani și deja sunteți stăpâni pe volan. Sunteți la o petrecere, unde, ca orice adolescent major, sau nu, consumați băuturi alcoolice: limita fiind propriul corp. La sfârșitul petrecerii vi se cere să-l conduceți cu mașina pe cel mai bun prieeten, acasă. Acceptați sau nu!?

Răspunsul este absolut clar, fiecare dintre noi, după câteva pahare se va crede un super-erou care poate levita cu mașina peste orice obstacol! Dar ce ne facem dacă în loc să leviteze mașina peste obstacol, va levita sufletul prietenului nostru către cer?

„Drag om, pune-ți gândurile în ordine, nu tu m-ai omorât! Alcoolul, viteza și adrenalina au făcut-o, tu doar ai fost corespondentul lor! Nu asculta oamenii care te judecă prea tare, știi bine că aș fi murit pentru tine și uite că am făcut-o! Drag om, dacă mi-ai fost vreodată un prieten adevărat du-ți crucea, nu încerca să te sustragi, într-un fel sau altul, de la isprava pe care ai facut-o. Nu uita că familia mea îmi va purta crucea mult timp de aici înainte, nu-i lăsa să se chinuie singuri! PRIETENI PÂNĂ LA MOARTE!”

Acestea sunt cuvintele îngerului pe care l-ai dus în neființă, el nu te judecă, îți cere doar să conștientizezi și să plătești pentru sufletul lui plecat prea devreme, dar cei din jurul tău o vor face și o vor face cu răutate și ură. Conștiențizați fiecare pas pe care îl  faceți! Nu vă urcați la volan dacă vă duhnește sângele a alcool! Nu lăsați familii distruse, de rudele plecate spre cer!

„Dragi oameni de pretutindeni, conștientizați riscurile la care vă înhămați! Eu am avut încredere și am platit-o cu toate lacrimile pe care trebuie să le îndur”.

- PUBLICITATE -