„El știe” sau în căutarea lui Dumnezeu

Emanuela Daniela Şerban este o tânără de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Radu Greceanu” din oraş, profilul Ştiințe ale Naturii.

În luna martie a acestui an a lansat prima sa melodie la care a lucrat câteva luni. Acest verset are legătură cu tema compoziție: „Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol, și de departe îmi pătrunzi gândul.” Psalmul 139:1-2.

Vă invit să citiți mai jos răspunsurile Emei la interviul pe care ni l-a acordat:

Cum a început totul? „Totul a pornit dintr-o tabără de compoziției muzicală cu temă creștină (Tabăra „Un suflu nou” organizată de Cătălin Ciuculescu Band), iar după câteva luni am filmat şi clipul pe undeva prin apropierea Gorjului, iar filmările au durat aproximativ 6 ore.”

Care este povestea cântecului? „Cântecul l-am scris în tabără, unde fiecare și-a deschis inima pentru a împărtăși mărturia personală despre cum Dumnezeu a lucrat in viețile noastre. Versurile si nici linia melodică nu mi-au venit din prima , ba chiar nu aveam nici o idee despre ce aș putea să scriu , dar în notițele telefonului am găsit câteva versuri scrise cu ceva timp în urma si mi-am spus sa le continui .Versurile se potriveau stării mele sufletești pentru că vorbesc despre momentele în care Îl simțeam pe Dumnezeu departe ca și cum El nu ar știi tot ce se întâmpla în inima mea.”

Ce înseamnă Dumnezeu pentru tine? „Dumnezeu e Cel care mi-a schimbat viața, El e Cel care și-a trimis singurul Său Fiu (Iisus Hristos) ca să moara pentru păcatele mele si să fiu iertată, să am comuniune cu El, iar lucrul ăsta îmi dă pace. Mă bucur să văd că Dumnezeu e Cel pe care mă pot baza si El nu mă dezamăgește chiar dacă eu incă o fac. Așa e El ne iubește tare mult, doar că păcatul nu ne lasă să Îl vedem, dar fix pentru asta a venit Domnul Iisus ca să repare ce era stricat.”

De ce ai ales să compui muzică creștină și nu un alt gen? „Eu cred că în primul rând, contează versurile unui cântec și ceea ce el transmite. Prin muzica pe care o cânt eu pot să am comuniune cu Dumnezeu și să îmi exprim recunoștința fata de El și totodată să transmit ceva și oamenilor care poate se regăsesc în versurile vreunui cântec.”

Ce faci în timpul liber? Nu prea am mult timp liber,dar în cel pe care îl am îmi place să citesc, să mă rog, să cânt și să compun atunci când Dumnezeu îmi dă inspirație și să mă întalnesc cu oamenii dragi mie.”

Care e planul tău pentru viitor? „Planul meu de viitor este să las ceva în urma mea, iar cu privire la profesie nu sunt încă hotărâtă, dar mi-ar plăcea să fie o profesie în care interacționez cu oamenii.”

- PUBLICITATE -