Fabrica de Idei Student Edition, 26 mai 2017

Slatina Buzz! a continuat seria conferințelor dedicate tinerilor din județul Olt și din regiune, cu o masă rotundă care a pus față în față elevi și studenți la diverse specializări.

Fabrica de idei „Student edition” a fost organizată cu scopul de a-i orienta pe tineri spre facultatea cea mai potrivită.

Mădălin Mihai, student la Jurnalism, București „Fac ce îmi place, iar faptul că sunt la București îți oferă mai multe oportunități de a câștiga experiență. De exemplu, în acest an avem posibilitatea de a face practică la Pro TV, Antena 1, Antena 3, Libertatea, etc. Mai mult, facultatea ne aduce la seminarii și profesioniști din media, oameni de la care avem ce să învățăm.”

Emilia Dică, studentă la medicină, Craiova „Admiterea la medicină a fost accesibilă, numai din lucruri învățate în liceu, nimic extra. În cadrul facultății se organizează numeroase workshop-uri, unde ai posibilitatea să îți testezi cunoștințele și să vezi dacă ți se potrivește o ramură sau alta. Mai mult, ai posibilitatea de a pleca să studiezi în afară prin intermediul programelor Erasmus, care se aplică și în perioada rezidențiatului.”

Maria Gabriela Drăgușin – studentă la două facultăți, Sociologie și Comunicare, București „La facultatea de Comunicare avem toate dotările necesare pentru a exersa cunoștințele teoretice, avem inclusiv camere profesionale și ni se aduc permanent speakeri din domeniu. La Sociologie am făcut numeroase cercetări, o să plec în vară în Maroc pentru a continua un proiect de cercetare pentru licență. Partea cea mai grea în munca de sociolog este să faci transcriptul unui interviu realizat cu subiecții, mai puțin realizarea propriuzisă a acestuia.”

Oana Teodora Militaru – studentă la Drept, Craiova „Este o mare diferență între facultate și liceu, la început o să ai dificultăți să citești până și orarul. În plus, este mai bine să stați în cămin, merită. Mai mult, Facultatea de Drept din Craiova a crescut foarte mult, iar la ultimul Hexagon (un fel de olimpiadă între facultățile de drept din țară și Republica Moldova), am ocupat locul I.”

Silviu Alexandru Din – student la Automatică, Craiova „După părerea mea, specializarea Electronică este cea mai ok pentru un student la Automatică, salariul și posibilitățile de carieră fiind foarte tentante. Facultatea nu este foarte ușoară, iar oportunitățile sunt diverse, poți lucra pe mentenanță, în cercetare și dezvoltare, chiar și mecanic. Nu ai un domeniu fix, poți lucra chiar și în gestiunea bazelor de date.”

Bogdan Matei – student la Arhitectură, București „Am vrut să fac facultatea de Arhitectură, mi-a plăcut și m-a dezvoltat ca om. Arhitectura se bazează foarte mult pe lucrul practic, avem ateliere unde ți se atribuie proiecte (de exemplu locuințe colective, spital, etc.). Admiterea s-a făcut pe baza unei probe de desen tehnic, liber, având cinci ore la dispoziție. Contează foarte mult să desenezi bine.”

Masa rotundă „Fabrica de Idei” a avut loc la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, vineri, 26 mai, fiind o ediție realizată în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Olt.

- PUBLICITATE -