Festival de teatru la Greceanu

Colegiul Național „Radu Greceanu” va găzdui în 26 și 27 mai cea de-a patra ediție a Regfest – Festivalul interjudețean de teatru pentru elevi.

Concursul se adresesază elevilor din clasele V-XII din județul Olt şi din judeţele vecine, fiind împărţit în două secţiuni:

Secţiunea I: clasele V-VIII

Piesă de teatru (durata maximă 20 min.)- interpretare

Monolog (durata maximă 10 min.)- interpretare

Secţiunea a II-a clasele IX-XII

Piesă de teatru (durata maximă 20 min.)

Monolog (durata maximă 10 min.)

Elevii pot participa la concurs, individual sau în trupe de teatru.

De asemenea, se pot trimite și filmulețe cu piese de teatru jucate de tineri, pentru o secțiune specială dedicată celor care nu pot ajunge la festival, din cauza distanței.

Festivalul a început ca un concurs în interiorul școlii, dedicat elevilor din clasa a X-a, la care au participat tineri de la toate specializările. Ideea a pornit de la faptul că este mult mai ușor să înveți depre teatru jucând într-o piesă. La a doua ediție, am extins dreptul de participare la toate clasele din Greceanu, iar la a treia ediție festivalul a devenit unul județean, spune Daniela Iancu, inițiatoarea proiectului.

Festivalul de Teatru pentru elevi „REGE” se va desfăşura în Amfiteatrul „Traian Biju” al Colegiului Național Radu Greceanu, începând cu ora 10. Printre participanți se vor număra și trupe din Reșița, Suceava, Buzău, etc.

- PUBLICITATE -