Firmele de exercițiu – start pentru viitori antreprenori

Apariția unor firme de exercițiu în Slatina vizează dezvoltarea aptitudinilor de muncă și a abilităților antreprenoriale ale elevilor.

Proiectul a fost dedicat elevilor de clasa a-XI-a, pentru înscriere fiind nevoie de întocmirea unui CV, a unei scrisori de intenție și câteva declarații prin care se adeverea că participanții sunt încă elevi. Participanții au fost selectați de o comisie a școlii, care a analizat fiecare dosar în parte.

Firmele de exercițiu înființate de elevi și-au început activitatea exact ca o firmă reală. Mai mult, fiecare firmă avea un sediu, birouri și erau organizate întâlniri cu membri echipei cât și cu mentori care ofereau sfaturi.

O astfel de firmă, printre ai cărei asociați a fost și Oana Militaru, elevă a Colegiului Național “Ion Minulescu”, clasa a-XII-a, este și editura care a realizat două numere ale revistei ,,TRIO-PRIMA”. “Avantajele participării la acest proiect au fost faptul că am câștigat experiență, de care unii dintre elevi aveau nevoie în viitor, dar și un venit lunar, ca orice salariat. Eu pot să spun că am învățat să­­­ îmi dezvolt simțul practic și tehnicile redacționale”, a declarat Oana.

- PUBLICITATE -