George Pițulescu, jurnalistul care iubește Slatina

Cine este George Pițulescu? „George Pițulescu s-a născut în Slatina, trăiește în Slatina și speră să îmbătrânească în Slatina. Am studiat încă de mic despre Slatina, am lucrat și în învățământ, dar am ajuns să lucrez în presă.”

De unde pasiunea pentru fotografie și jurnalism? „Cred că pasiunile sunt native, încă de mic am fost pasionat de fotografie și jurnalism. Când aveam 12 ani publicam, în ziarul Olt Press, niște articole scrise de mintea mea de copil, nu că cea de acum ar fi total diferită. Am avut o înclinație către scris, am fost atras de jurnalism, de tot domeniul acesta.”

De ce vă doriți să îmbătrâniți în Slatina şi nu în alt oraș? „De acest oraș mă leagă rădăcinile, cred că eu, ca și un copac, dacă mă despart de rădăcinile mele s-ar putea să mă usuc. Și eu vreau să mă usuc aici, la mine acasă.”

Ați avut persoane care v-au susținut în ceea ce faceți? „Întotdeauna există persoane care te sfătuiesc, au fost persoane care m-au susținut când am intrat în jurnalism domnul Alin Dorobanțu m-a așteptat și mi-a deschis ușa.”

Cum v-a venit ideea proiectului <Iubim Slatina>? „Din iubire față de Slatina, față de Centrul Vechi, de Centrul Nou, față de strada pe care m-am născut și am copilărit.”

Cum a fost privit albumul de oameni? „M-am întâlnit pe stradă cu oameni pe care nu-i cunoșteam, m-au felicitat, mi-au spus că m-au văzut la televizor și cred că albumul a avut un ecou frumos.”

Cât de mare este bugetul necesar pentru un astfel de proiect? „Am solicitat primăriei un buget de 15.000 de lei, au fost acceptați 13.000, iar acesta este bugetul întregului proiect <Iubim Slatina>.”

Au fost momente în care ați vrut să renunțați? „Da, pentru că m-am lovit de birocrație, dar voi continua să lupt pentru ceea ce merită.”

Ce urmează pentru 2018? „<Iubim Slatina> va continua și în 2018 și sper să continue cât mai mult. Va fi tot un album, dar este surpriză.”

- PUBLICITATE -