Ghid de supraviețuire pentru boboci la bal

Ți-ai dat seama că ceva nu-i OK când ai văzut mesele de nuntă și decorațiunile de pe ele, dar n-ai vrut să zici nimic. Apoi ai văzut cum se desfășoară concursul de Miss&Mister și te-ai mai dezumflat un pic. A urmat muzica și atunci te-a lovit, fără să observi, ca John Cena pe adversarul care nu știe ce-l așteaptă: balul bobocilor e, de fapt, mult mai nașpa decât te așteptai.

Pentru toți bobocii care încă nu au ajuns la momentul revelației, uite un mic ghid pentru a vă salva de la o dezamăgire cruntă:

Nu te aștepta la muzică bună

Asta va fi cea mai mare dezamăgire a ta. Nu te aștepta să auzi vreo melodie de la trupa ta underground preferată, nici măcar trupe semi-populare ca The 1975 sau The Neighbourhood. Nu vă așteptați la vreun rap, jazz, rock sau la vreo melodie funky-pop din aia amuzantă de prin ’90, poate „Dragostea din tei”. Nu vă așteptați la nimic altceva în afară de Andra, Inna, muzică populară și câteva melodii pop contemporane mega-cunoscute ca „Love Yourself” de Justin Bieber sau „How deep is your love”. Dacă aveți noroc, o să mai pună câte un șlagăr funny ca „De ce plâng chitarele”, dar în principiu nu o să auziți nimic în afară de Macarena și El Meneaito de 20 de ori.

Nu îi pasă nimănui cum arăți

Stai. Lasă-mă să te opresc aici. Nu veni nespălat și în aceeași pereche de blugi cu care te duci și la piață, nu asta am vrut să spun. Oamenilor nu le pasă de nimeni în afară de ei înșiși și, dacă o să se uite vreodată la cum arăți la bal, o să fie doar ca să te compare cu propria lor înfățișare. Nu exagera cu machiajul, cu rochia, cu sacoul și pantofii noi de lac. Nu da milioane pe un outfit pe care oricum n-o să-l mai porți niciodată. Decât dacă ești un copil de bani gata care se duce la eveniment peste eveniment. Atunci dă-i înainte.

Nu-ți face iluzii că o să te cuplezi

Să nu crezi că balul e seara magică în care o să intri pe ușă învăluit/ă într-un aer de mister și toți o să-și dea seama ce mișto ești și o să-și roadă unghiile pentru că nu te-au băgat în seamă înainte. Nu o să-ți pice fetele la picioare când o să te vadă în sacou și nici n-o să arunce băieții în tine cu trandafiri când o să-ți vadă genele false. Nu o să-ți vină perechea să te invite la vals într-un moment demn de film și nici n-o să aplaude nimeni când/dacă o să te pupi cu cineva. Balul bobocilor pur și simplu nu e una din serile în care ai șanse să te cuplezi. Mai degrabă ai face-o la un majorat sau la „următoarea carte” într-o tabără. Și cu toții știm că nici asta nu se prea întâmplă.

Să nu cumva să crezi că o să fie băutură

De câte ori nu am auzit „o să mă fac muci la bal” în clasa a noua. Ești un fraier dacă tu crezi că vă vor da altceva de băut la bal, în afară de un pahar de șampanie ieftină, umplut pe jumătate. Acum că o să-ți iei tu de la non-stop bere de un milion și o bei pe scările restaurantului, asta e partea a doua. Nu recomand, totuși. Să te îmbeți la balul bobocilor e ca și cum ai veni în Bentley la o expoziție de căruțe. Oamenii nu știu ce e aia și nu o să impresionezi pe nimeni. Mai bine stai „parcat”.

After-party-ul de la bal nu e cu nimic mai special ca o ieșire în club

Ăsta nu o să fie rău. O să mergeți în club sau pub și ori o să beți și dansați, ori o să stați la masă cu paharul de cola în mână, în funcție de grupul în care sunteți. E aceeași chestie pe care o faci și vineri seara în Manhattan, doar că dacă te faci de rahat acum, oamenii care te-au văzut vor avea 4 ani la dispoziție să facă mișto de tine. Ai grijă.

Cu cine să stai

E super important să ai pe cineva cu care să te poți plânge. Când petrecerea devine chiar nasoală, e chiar OK să mai iei o pauză și să critici tot ce poți împreună cu o persoană sau un grup. Dar dacă ai stat numai cu persoana aia toată seara și v-ați plâns, ei bine, nu numai balul a fost plictisitor, ci și voi. Vorbește și cu alți oameni, cu care știi că nu o să mai ai vreo tangență în viitor. Cu cocalarul care are lanț de aur și trei nasturi deschiși la cămașă, pentru că îți garantez că are cel puțin 5 glume bune de care o să râzi și după bal. Cu tipa cu păr verde și rochie gotică, pentru că dacă apucați să ajungeți la un subiect interesant, sigur o să aibă teorii mișto. Cu tocilarul care stă singur, pentru că mai mult ca sigur o să vă distrați împreună. Asta se aplică tuturor petrecerilor. Dacă ai vorbit toată seara doar cu aceiași oameni cu care vorbești în fiecare zi, consideră asta un eșec personal.

O ultimă chestie: nu sta bosumflat într-un colț pentru că nu-ți place muzica, pentru că e mașina de fum prea roz sau pentru că ți-a zis, pe la început, nu-știu-cine să te dai la o parte. Dansează pe orice melodie, chit că e manea, populară sau baladă rock. Nu contează că nu știi să dansezi, oricum peste jumătate din oamenii de acolo nu știu. Îți garantez că o să te simți mai bine în viitor dacă faci asta. Măcar nu o să fii ăla care o să trebuiască să le spună copiilor lui că nu a dansat cu nimeni la bal pentru că a fost ocupat să stea la masă.

- PUBLICITATE -