Guerilla Verde, caravană de film cu mesaj ecologic la Slatina

Guerilla Verde, prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, își continuă călătoria prin țară și ajunge la Slatina, în data de 31 mai 2017.

Programul caravanei conține programe educaționale în școli, proiecții cinematografice, conferințe, sesiuni de dezbateri și concursuri, care vor avea loc la Atelierul Intercultural Victoria din Strada Lipscani, nr. 42 bis, Slatina, Olt. Evenimentele programate pentru această zi sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Slatina, Inspectoratului Școlar Slatina, ALRO și Every Can Counts România.

Caravana educațională Guerilla Verde se desfășoară și în acest an sub umbrela GreenWeek, eveniment organizat de Comisia Europeană, pe tema Green Jobs for a Greener Future care aduce într-un calendar comun acțiuni de mediu desfășurate la nivelul Uniunii Europene.

Cu ocazia celei de-a XV-a ediții, Guerilla Verde lansează un program de eco-mentorat prin care le dă ocazia tinerilor din București, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara și Slatina, să afle chiar de la angajații companiilor care sunt cunoștințele de care vor avea nevoie pentru formarea unei cariere în acest domeniu.

Astfel, în ziua de 31 mai, va avea loc în Slatina, Conferința ‘Economia circulară în Slatina — un parteneriat între industrie și comunitate’, în care vor fi dezbătute teme precum politica națională în domeniul gestionării deșeurilor, managementul deșeurilor, adaptarea orașului la cerințele de mediu europene și naționale, contribuția companiilor la educația ecologică a angajaților, precum și educarea populației și a tinerilor prin programele derulate în școli. În cadrul conferinței se conturează perspectivele viitoare, imaginea României peste 20 de ani și valoarea pieței reciclării.

La conferință sunt așteptați să participe reprezentanți ai companiilor, presei locale, instituții de învățământ, ONG-uri de mediu, dar reprezentanți onorifici precum Alexandru Mironov, în calitate de Ambasador al programului Every Can Counts în România.

Ne bucurăm să putem aduce acest eveniment în Slatina, într-o zi în care la nivel european sunt organizate zeci de alte activități menite să atragă atenția asupra modului în care politicile de mediu pot contribui la crearea de locuri de muncă verzi. Ediția din acest an a caravanei Guerilla Verde își propune chiar acest lucru — să aducă în fața tinerilor oportunități de carieră în protecția mediului. Declară Nicoleta Talpeș, Organizator al caravanei Guerilla Verde.

Tot în această zi, școlile și publicul larg sunt așteptați la proiecția filmului Demain — recompensat în anul 2016 cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar — un film generator de soluții viabile, optimist, ecologic, educativ, creativ. Proiecțiile vor avea loc la Atelierul Intercultural Victoria din Strada Lipscani, nr. 42 bis, Slatina, Olt, după următorul program: 09.30-11.30; 12.00-14.00, 14.15 — 16.15. Accesul publicului este liber.

- PUBLICITATE -