În ce constă procedura de implant dentar într-o singură zi?

Implantul dentar este o procedură la care foarte mulți oameni recurg în ultimii ani, în special datorită faptului că aceștia încep să conștientizeze importanța acoperirii golurilor rămase la nivelul danturii. Acestea pot apărea fie din cauza faptului că un dinte a trebuit să fie extras, fie pentru că acesta a picat. În orice caz, spațiul rămas trebuie umplut, pentru a evita afectarea sănătății și a integrității dinților învecinați. Dacă ideea de implant dentar presupunea, în general, operațiuni de lungă durată și vizite repetate la stomatolog, acum poți apela și la one day implant la clinica Denttaglio. Altfel spus, poți să finalizezi procedura de implant dentar într-o singură zi. Sună incredibil, dar tehnologia a evoluat atât de mult în ultima vreme, încât astfel de operații sunt posibile și accesibile și publicului din România. Iată în ce constă implantul dentar într-o singură zi.

Cum funcționează sistemul de implant într-o singură zi

Sistemele inovatoare de implant dentar rapid au fost importate recent și în țara noastră, iar rezultatele sunt foarte apreciate de cei care apelează la acest tip de tratament. Concret, sistemul presupune restaurarea totală a danturii în doar 24 de ore, pe parcursul cărora pacientului i se aplică implanturile dentare și lucrarea dentară. După ziua petrecută la cabinet, pacientul poate să revină la viața obișnuită, iar după alte 5-6 luni va reveni pentru a i se înlocui dinții provizorii cu cei definitivi. Pe întreg parcursul operației, pacienții sunt anesteziați, iar alături de specialistul ortodont este prezent și un medic anestezist specialist, care supraveghează întreg procesul. Astfel, nu se poate pune problema de durere sau alte posibile neplăceri cauzate celor care se supun unor astfel de operații. De asemenea, operația se desfășoară în condiții de maxim confort și siguranță, pentru că aparatura folosită este modernă și ajustată în așa fel încât să poată face față la ritmul rapid de lucru. 

De ce ar trebui să optezi pentru un implant dentar rapid

Implantul dentar bazat pe acest tip de tehnologie se desfășoară rapid, te scutește de orice fel de neplăceri și dureri, iar avantajele nu se opresc aici. Într-o singură zi, îți sunt extrași dinții irecuperabili, sunt inserate implanturile și este finalizată și lucrarea fixă provizorie. Astfel, îți poți relua foarte rapid activitățile cotidiene și poți renunța la protezele dentare purtate anterior. Chiar dacă inițial vei purta o lucrare provizorie, acest termen nu trebuie să te sperie, întrucât ea arată și se simte la fel ca dinții naturali. Planificată digital, lucrarea dentară îți va asigura o funcționalitate totală a danturii și nu îți va modifica deloc fizionomia, dar nici capacitatea de a pronunța corect cuvintele. 

Cum poți beneficia de un implant dentar rapid

Condițiile pentru a beneficia de un implant dentar rapid nu sunt deloc foarte dificile. Pot să apeleze la acest tratament inclusiv persoanele care nu mai au niciun dinte rămas sau au foarte puțini dinți pe arcade. De asemenea, persoanele cu paradontoză și cele cu proteze mobile se pot înscrie pentru o astfel de operație și vor beneficia de ea fără probleme.

Dacă varianta implantului dentar părea, până de curând, o operație foarte costisitoare și de lungă durată, noile tehnologii au reușit să diminueze din timpul de așteptare și să facă posibilă finalizarea unui proces, cândva foarte complicat, în doar o zi. Totul fără niciun fel de durere sau pericol pentru pacient, sub supravegherea permanentă a unui medic anestezist. Deși costurile nu sunt tocmai mici, operația este una care îți poate reface complet dantura și îți poate reda încrederea în tine. Atât din punct de vedere estetic, cât și din perspectiva sănătății danturii tale, un astfel de proces nu are cum să fie altfel decât recomandat și foarte benefic. 

- PUBLICITATE -