Înscrieri deschise pentru Competiția Națională de Rovere

Agenția Spațială Română (ROSA), în sinergie cu Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România), organizează în perioada 24 – 26 noiembrie 2017 Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu.

Proiectul are obiectivul de a trezi interesul tinerilor faţă de domeniul spaţial, de a contribui la formarea de competenţe profesionale pentru tineri şi de a încuraja promovarea educaţiei şi a viitorilor oameni de ştiinţă.

Competiţia de Rovere Exo-RO este deschisă elevilor care urmează cursurile instituţiilor de învăţământ din România şi care au vârsta cuprinsă între 14 – 19 ani.

La concurs se pot înscrie echipe mixte de 3-4 elevi, sub coordonarea unui profesor sau instructor. Termenul limită pentru înregistrare este 8 octombrie 2017 ora 23:59, iar înscrierea se poate face prin completarea unui formular online, disponibil aici, cu informaţii despre identitatea participanţilor, precum şi o descriere succintă a conceptului pe care echipa doreşte să îl realizeze în cadrul competiţiei. Formularul va fi trimis în format electronic la adresa [email protected].

Echipele participante la Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO vor avea ocazia să-și testeze cunoştinţele teoretice şi practice din domeniile STEM (Știință – vazută în sens larg, Tehnologie, Inginerie, Matematică), vor învăța toate fazele unui proiect de robotică și vor aprofunda cunoștințe și abilități de construire a unui rover de dimensiuni mici. Finala concursului va avea loc în perioada 24 – 26 noiembrie 2017, la Târgu Ocna, județul Bacău.

Calendarul Competiţiei Naționale de Rovere Exo-RO 2017

  • Perioada de trimitere a propunerilor: 20 septembrie – 8 octombrie 2017
  • Jurizarea propunerilor: 9 – 10 octombrie 2017
  • Publicarea pe website-ul ROSA a numelor echipelor finaliste: 11 octombrie 2017
  • Realizarea roverelor: 11 octombrie – 23 noiembrie 2017
  • Finala: 24 – 26 noiembrie 2017

Concursul Exo-RO este o acțiune organizată în contextul colaborării dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenția Spațială Română (ROSA) în vederea utilizării conceptului de „spațiu cosmic” drept un context creativ pentru predarea și învățarea disciplinelor cuprinse în sfera STEM în instituțiile de învățământ preuniversitar din România.

Regulamentul oficial poate fi consultat aici.

- PUBLICITATE -