Județul Olt, locul 13 la nivelul investițiilor străine directe

Județul Olt se află pe locul 13 la nivel național după valoarea investițiilor străine directe, peste județe mai mari precum Iași, Bacău sau Bihor.

Nivelul investițiilor străine în Olt, la 31 decembrie 2018, este de 942 milioane de euro, în Regiunea de Sud-Vest fiind depășit doar de județul Dolj, cu un nivel al investițiilor de 1,26 miliarde euro, dar cu mult peste județul Vâlcea (194 milioane euro), Mehedinți (16 milioane euro) și Gorj (numai 3 milioane euro, cel mai mic nivel al investițiilor la nivel național).

Bucureștiul este polul investițiilor străine din România, acestea fiind de 41,27 miliarde euro la 31 decembrie 2018.

Investiții străine în Slatina și în 2019

La nivelul municipiului Slatina, investiții importante au fost anunțate de mai multe companii străine.

Astfel, dezvoltatorul de parcuri logistice WDP va construi, pentru Pirelli, un spațiu industrial de peste 60.000 mp, iar investiția în acesta va ajunge la peste 40 milioane euro.

Conform presei locale, Prysmian intenționează să se extindă în Parcul Industrial Slatina, pe o parcelă de 5 hectare, iar, conform unui raport emis de companie, Alro va investi peste 35 milioane dolari în 2019.

Cercetarea a fost realizată de Banca Naţională a României, în colaborare cu Institutul Naţional de Statistică, cu scopul de a determina nivelul investițiilor străine directe (ISD). Obiectivul principal al acestei cercetări statistice a fost determinarea soldului ISD în România la 31 decembrie 2018 şi a fluxurilor (mişcărilor) ISD în cursul exerciţiului financiar 2018, în întreprinderile investiţie străină directă rezidente.

- PUBLICITATE -