Dacă fiecare om are o poveste, câte povești are un loc prin care au trecut sute de oameni, de-a lungul timpului?
Centrul vechi
Pe strada Lipscani și strada Mihai Eminescu găsim clădiri din patrimoniul istoric construite între anii 1860-1938, în stiluri diferite, structurate pe o parte și pe alta. Printre acestea se numără „La Atletul Albanez” și „La Țăranu”. Atletul albanez este considerată cea mai veche firmă privată din Romania, pe ușile magazinului au intrat mii de oameni de-a lungul timpului, inclusiv nume mari cum ar fi Rodica Popescu-Bitănescu, ambasadorul SUA, Dan Puric și chiar echipa de juniori Liverpool. Pentru pofta de dulce buticul oferă înghețată și nuga de casă, limonadă și bragă, toate preparate după rețete tradiționale (locație: strada Dinu Lipatti, nr. 25).
Deși nu așa cunoscut, „La Țăranu”, este încă un loc cu tradiție, situat la doi pași de „Atletul Albanez”. Generații întregi de elevi au cumpărat de aici covrigul de dimineață și înghețata de după ore. Nici acest loc nu ține cont de globalizare, rețetele rămânând neschimbate.
Centrul Cultural „Eugen Ionescu”
Aflat pe bulevardul A.I. Cuza, centrul cultural pune la dispoziția noastră trei săli dotate cu aparatură performantă. Una dintre săli este destinată spectacolelor artistice. Aici își desfășoară activitatea numeroasele trupe de teatru ale orașului. Oferta este abundentă și ușile sunt deschise de luni până duminică.
Dealul Grădiște
Locația oferă o priveliște de 360 de grade minunată, asupra orașului. Aici se află Casa Căsătoriilor și cel mai mare drapel al României din regiune. Cu o priveliște completă asupra râului Olt și a podului, scăldate în lumina soarelui pe timp de zi și orașul iluminat pe timp de noapte, Grădiște este considerat unul din cele mai bune locuri de fotografiat din Slatina. După o ședință foto obositoare, vă așteaptă un restaurant cu priveliște.
Muzeul Județean Olt
Înființat în 1951 are o secție de artă, de istorie și de etnografie. Secția de Artă cuprinde 9 săli în care sunt expuse lucrări de artă plastică modernă și contemporană, în timp ce secția de Istorie și Cultură a orașului Slatina însumeză 5 Săli, care ilustrează specificul și evoluția orașului Slatina din cele mai vechi timpuri (locație: Strada Ana Ipătescu, nr. 1).
Mânăstirea Clocociov
Este printre cele mai vechi din țară, începuturile sale pierzându-se în negura timpului. Este situată pe malul stâng al Oltului într-un peisaj feeric natural. Trebuie menționat că mânăstirea adăpostește și un mic muzeu. Anual se organizează numeroase pelerinaje la acest lăcaș de cult.
Bazinul de Înot Slatina
Aflat pe strada Crișan, nr. 22 B este cel mai modern bazin de înot din judetul Olt. Dimensiunile bazinului sunt 25 m lungime, 12.50 m lățime, iar adâncimea este între 1,20 – 1,80 m. Anual se organizează diferite concursuri. Program: de luni până vineri între orele 10 AM- 10 PM, sâmbăta și duminica între 9 AM -3 PM.