„Niciodată nu o să mă consider un artist complet până nu o să știu să apreciez toate formele de artă”

Sunt multe persoane talentate în Slatina. Unii cântă la chitară, pian, cu vocea, dansează, fac teatru, iar alții pictează, desenează, sculptează. Însă, când a trebuit să aleg cui să îi iau interviu, prima persoană la care m-am gândit a fost Camelia Nicolae, elevă în clasa a douăsprezecea la Colegiul Național Radu Greceanu

De cât timp desenezi? E o pasiune descoperită de mult timp?

Desenez din clasa a patra, deci e o pasiune descoperită de mult timp, opt ani de zile e ceva.

Ai învățat să desenezi singură sau ai urmat cursuri?

Nu am făcut niciodată cursuri și tot ce am învățat a fost de pe net, foarte puțin, ori am învățat singură. Dacă nu îmi ieșea ceva căutam inspirație sau mă uitam să văd cum rezolvau alții problema pe care o aveam eu.

Ce îți place să desenezi cel mai mult?

Cel mai mult îmi place să desenez portrete și de asta am doar portrete, dar trebuie să desenez și arhitectură pentru admitere. Însă tot o pasiune este și asta, chiar dacă nu fac din ea artă.

În ce îți găsești inspirația?

Cel mai des inspirația vine când ascult muzică sau când am o stare anume, trebuie să ai un „mood”.

Sunt anumiți artiști care te inspiră?

Mă inspiră mult Leonardo Da Vinci și nu e numai pictor, e un om complet. E inginer, e pictor, e tot ce ar putea cineva să fie. Și ca pictor mă inspiră Van Goch pentru că îmi place foarte mult stilul lui și cum a interpretat anumite lucruri.

Ai fost influențată de grupul de prieteni să te apuci de desenat sau e ceva comun în familie?

Nu, nu am avut pe nimeni niciodată care să mă împingă către latura ăsta, ba chiar au fost foarte mulți care încercau să mă convingă să mă las, să găsesc un hobby care m-ar ajuta în viață, nu să desenez. Dar până la urmă am reușit să le îmbin pe amândouă, să fac ceva util și plăcut.

Te vezi în viitor făcând ceva legat de artă? Un artist cu galerii sau este doar un hobby?

Mi-am dorit foarte mult să dau la arte, dar din cauza viziunii pe care o aveau părinții că ar trebui să ajung ceva mai sus de atât au decis să nu dau la arte.

- PUBLICITATE -