Noua tendinţă pe Facebook: Știrile false!

Sunt sigură că mulţi dintre internauţii de pe Facebook au citit, zilele acestea, cel puţin un articol cu titlul „O fată a fost ridicată de mascaţi în timpul orelor” sau „Băiat călcat de o maşină in pauză”, etc.

Am decis să fac acest articol, ca toată lumea să ştie că aplicaţia farselor este noua „modă” pe Facebook.

Aceste articole, realizate în decursul mai multor zile, au fost doar nişte păcăleli făcute de colegi, prieteni sau persoane care nu erau chiar în relații foarte bune cu respecrivii oameni.

S-a ajuns mult prea departe cu aceste farse şi aici fac referire la liceele care sunt cunoscute în Slatina ca școli bune, unde se învaţă şi nu se întamplă aşa ceva. Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, cunoscut ca un liceu bun, a fost „vedetă” în urma acestor farse, deoarece articolele legate de elevi ai colegiului au fost cele mai piperate dintre toate.

Nu trebuie să credeţi orice lucru citit pe Facebook şi în primul rând, când vă apucaţi de citit un articol, citiţi pînă la sfarşit, deoarece compania care adminstrează Facebook a ataşat un mesaj de atenționare la sfârşitul farselor, dar scris în engleză!

Nu s-a întamplat nimic din ce aţi citit dumneavoastră aceste zile pe reţeaua de socializare, au fost nişte lucruri făcute în spirit de glumă, unele cu acordul, altele fără acordul persoanelor trase în „ţeapă”.

Aceste farse, luate în serios, au avut un impact foarte mare în presă și mai ales în fața părinților care au citit despre copiii lor că au fost ridicaţi de mascaţi sau că au fost loviţi de o maşină şi multe alte glume de prost gust.

În primul rând, a fost stricată imaginea persoanelor despre care s-a făcut farsa, dar și imaginea liceelor cu un renume impresionat în judeţul Olt.

Vreau să se încheie odată cu aceste farse pentru că nu sunt deloc amuzante şi fac doar rău, iar consecinţele sunt la fel de grave: elevii claselor a XI-a şi a XII-a, care realizează astfel de articole, vor fi exmatriculaţi, iar elevii claselor mai mici vor fi drastic mustraţi la purtare şi sunt sigură că nimeni nu vrea să termine cu o medie mică la purtare!

Aşadar, haideți să nu mai umilim colegii și instituțiile de învățământ! Să încercam să ne facem liceele „vedete” prin fapte bune, rezultate excepţionale şi un comportament demn de acel liceu, nu prin porcării ca acestea!

- PUBLICITATE -