Nu lăsa cancerul să-ți înece visele!

„Cancel Cancer” este unul dintre proiectele campaniei pentru sănătatea sânilor şi este una dintre cauzele susținute de Avon, într-un parteneriat cu Kaufland. În prima ediție, cea de anul trecut, au avut parte de consultații gratuite femei din opt oraşe. Anul acesta, numărul oraşelor în care „Cancel Cancer” poposeşte este dublu.

În Slatina, caravana „Cancel Cancer” este la Kaufland, pe bulevardul Nicolae Titulescu, începând de ieri. Mâine este ultima zi în care doamnele şi domnişoarele pot să fie consultate gratuit, în intervalul orar 10-19:00! Consultațiile se fac pe baza a 30 de bilete de ordine, iar timpul de aşteptare de la primirea biletului până la consultație este de aproximativ două ore.

„Inițial am început cu Marşurile Roz în 2016, în zece oraşe, inițiativă prin care am încercat să atragem atenția asupra fenomenului de cancer de sân, tot mai răspândit în rândul româncelor. La acel moment, fiecare femeie care participa la marş făcea o ecografie gratuită la o clinică medicală privată parteneră. După evenimente, rapoartele ne-au arătat că femeile nu s-au programat şi multe dintre cele care s-au programat nu s-au mai prezentat la medic.”, a spus Loredana Ciubotaru, CSR specialist Avon.

Zilnic, 25 de românce află că sunt diagnosticate cu cancer de sân, iar la nivel global, o femeie moare în fiecare minut din cauza lui. România este țara europeană cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de sân. Controlul la sân nu îți răpeşte mai mult de o oră pe an!

Anul trecut s-a hotărât construirea unui cabinet mobil pentru a face ecografii pe loc fiecărei femei care va veni la „Cancel Cancer”. Următorul an în care proiectul va mai ajunge în Slatina nu este încă stabilit deoarece „în fiecare an alegem alte oraşe pentru că am vrea sa atingem toată țara, dacă nu cu numărul de ecografii oferite, măcar cu mesajul trasmis: Cancerul depistat la timp se poate vindeca!”, a adăugat Loredana Ciubotaru.

Îngrijorător este că 80% dintre femeile care au participat la „Cancel Cancer” au fost pentru prima dată la un astfel de control şi că in fiecare oraş există, în medie, trei femei care prezintă particularități, adică au nevoie de monitorizare şi de investigații ulterioare. Situația din țară nu este roz deoarece femeile refuză să se ducă la un asemenea control de frica rezultatului. Atunci când este depistat în stadii incipiente, cancerul la sân are 94% şanse de vindecare!

Avon susține şi caravane rurale, tocmai pentru ca mesajul să ajunga la cât mai multe femei, iar anul trecut au avut un parteneriat cu Federația Bolnavilor de Cancer din România, parteneriat prin intermediul căruia s-au efectuat peste o mie de ecografii în zona Moldovei. De asemenea, au avut un parteneriat şi cu „Caravana cu medici”, care parcurge satele din România, cu un ecograf mobil donat Avon pentru a face ecografii femeilor din mediul rural.

- PUBLICITATE -