Nu vrem Microsoft, noi avem șorici de porc

Partide politice care promit marea cu sarea, politicieni care deja se văd în Parlament și oameni care strigă că nu au cu cine vota. Ce facem atunci când România politicienilor e diferită față de România noastră?

Țară, țară, vrem ostași! Pe cine?

Sunt sigură că știi despre ce vorbesc. Mâine sunt alegerile parlamentare, iar tu o să trimiți din Olt trei senatori și șase de deputați în Parlament. Ce fac aceștia? Ei elaborează, dezbat și votează legi, iar eu cred cu tărie că nu ți-ar plăcea ca alesul tău să doarmă în timp ce se votează o lege prin care ți-ai putea pierde locul de muncă.

Trăim în secolul vitezei, dar informația ajunge la noi precum ajunge steaua de mare în mijlocul oceanului. Din această cauză este vital să fim informați. Dar dacă încă nu știi pe cine să votezi, te invit să consulți lista cu candidați disponibilă la o banală căutare pe internet.

Presupunând că ai găsit lista cu persoanele care candidează pentru Parlament, te sfătuiesc să cauți informații despre ei: cine sunt, ce fac, ce experiență au, etc. Este posibil să nu găsești tot ce vrei despre ei pe browser, dar nu uita că au conturi de facebook și ocazional numere de telefon la care îi poți contacta.

Trage-i de mână, stresează-i până îți răspund, obligă-i să își respecte promisiunile dacă o să fie aleși. Dacă nu primești niciun răspuns, ține minte următoarele: e pierderea lor, nu a ta. Dacă ei fug de tine și aleg să-ți răspundă prin tăcere, întreabă-te cum o să se descurce când o să ajungă în Parlament.

Întotdeauna să alegi pe cineva care te respectă și nu te ignoră.

Toți sunt hoți

Iar toate pădurile au uscături. Ideea e că dacă îndepărtăm uscăturile, în fața noastră o să vedem o natură prosperă. E greu -tare greu- să facem asta ținând cont că aceste uscături au rădăcini adânci. Ani întregi, aceste uscături s-au fixat în pământ și refuză să putrezească. O să ne sângereze mâinile când o să încercăm să le îndepărtăm, dar din sângele vărsat o să crească copaci care vor domni peste alți și alți ani.

Dar nu, nu toți sunt hoți. Candidează și oameni cinstiți care chiar vor să schimbe România. Sunt acei oameni cu bun simț, care visează că într-o bună zi România o să înflorească, iar tot buruianul din ea o să piară.

Știi ce e cel mai amuzant din toată această situație? Că dacă mâine nu votezi, nu ei -politicienii- o să fie hoți, ci tu. Tu ești cel mai mare hoț pentru că te furi singur. Îți furi singur viitorul pentru următorii patru ani. Tu le dai ocazia să-ți schimbe viitorul fix cum vor ei.

Hoțule, cum vrei să nu fii furat dacă tu te furi singur?

Votul meu nu o să schimbe nimic

Uită-te puțin la titlu! Cum vrei să arate viitorul tău? Vrei o călătorie în trecut sau în viitor? Țara noastră trebuie să se dezvolte, nu să rămână blocată în timp. Dacă rămânem blocați în trecut, riscăm să pierdem trenul către viitor.

Dacă fiecare persoană care crede asta ar merge la vot, lucrurile s-ar putea în sfârșit shimba. Votul tău are puterea de a schimba cursul Dunării și de a muta Carpații după bunul plac. Votul este de o sută de ori mai puternic decât o armă de foc și de o mie de ori mai înțelept decât un război.

Fiecare cu România lui

Politica este un război al cuvintelor. Este cel mai suav cântec care poate să fie cântat de către muritori, dar poate să să fie și cel mai zbuciumat cântec -dacă e cântat de cine nu trebuie-.

Am văzut și analizat zilele acestea România în care trăim. Partidele se acuză reciproc în loc să caute soluții; politicienii folosesc tot felul de vicleșuguri pentru a atrage alegători, promit intangibilul și caută să sensibilizeze alegătorul prin tot felul de idealuri.

Și totuși, ce facem atunci când România politicienilor e diferită față de România noastră? Ce facem atunci când România lor are infrastructură de milioane de euro, iar a noastră are gropi în asfalt?

Le „împrumutăm” ochi ca să vadă exact cum arată țara. Le „dăm” picioare să o strabată în lung și în lat și mâini să acționeze.

Dacă mâine nu votezi, să nu îndrăznești să te plângi în următorii patru ani că cei care ne conduc nu fac nimic. În fond, absența ta de la vot i-a ales.

În final, vă invit să ascultați această melodie cu un mesaj puternic pentru clasa politică de astăzi.

Și tu ești om, și niciodată 
să nu uiți că-ntr-o bună zi 
în țara ce-o distrugi acum
vor crește ai mei copii.
- PUBLICITATE -