OffTopic, grupul adolescenților

Am decis să scriu acest articol pentru a-i informa pe toți despre grupul preferat al adolescenților, OffTopic. Am început prin a-i lua interviu principalului admin din grup, Andrei Didas, cel care a luat grupul de la zero și l-a adus în punctul în care se află acum, la peste 187.000 de membri.

Spune-ne câte ceva despre tine, Andrei: „Am 25 de ani, am terminat psihologia și fac master în primul an la Psihologie Judiciară.”

În ce an ai deschis grupul și de unde ți-a venit ideea? „Am deschis grupul pe data de 24 septembrie 2015, ideea a fost de a aduna tinerii din România la un loc și a dezvolta socializarea între ei, nu doar pe net.”

Ai crezut că grupul va ajunge așa celebru? „Nu mă așteptăm, deși sunt ambițios de fel. Meritul este al lor, le-a plăcut, s-au implicat și au rămas în comunitate.”

Care sunt persoanele care au o influență bună asupra grupului? „Persoanele cu o influența bună sunt… chiar membrii comunității, fără ei nu ar exista Off Topic.”

Cum alegi adminii grupului? „Adminii sunt aleși după vechime și propunere din partea unui alt admin existent.”

Andrei Didas adaugă că staff-ul încă se luptă cu schimbarea mentalității și doresc să scoată setea de popularitate din tineri. „Încă avem persoane care caută atenție, nu trebuie puse la zid, trebuie ajutate.”

Lara Bucur, cel mai îndrăgit admin al grupului, ne-a răspuns și ea la câteva întrebări

Ce înseamnă pentru tine OffTopic? „OffTopic este o comunitate formată în mare parte din adolescenți și tineri dornici să se afirme în mediul virtual, să lege prietenii și, desigur, să socializeze. Încă din perioada liceului am fost atrasă de ideea de a investi pozitiv în ceilalți, în același timp ajutându-mă și pe mine, motiv pentru care am pus bazele a multor proiecte atât în mediul virtual, cât și în cel real. La început OffTopic reprezenta pentru mine o simplă platformă pe care mi-aș putea relua activitatea din liceu, dar cu timpul am legat prietenii, am cunoscut oameni de nota zece cu care am ajuns să colaborez și pe alte planuri, iar această comunitate a devenit o a doua familie.”

Ce proiecte aveți pentru anul 2018? „Nu știu dacă este o simplă coincidență sau trebuie să încep să cred în soartă, dar cumva întreaga echipă alcătuiește un puzzle perfect. Aceleași idei, aceleași principii, același țel de a schimba în bine și cel mai mărunt lucru. Suntem dinamici, spontani și ne ajustăm mereu obiceiurile în funcție de felul în care interacționăm cu publicul, așadar, proiectele sunt deseori începute azi și lansate poate după o scurtă ședință, nu am stabilit deocamdată nimic pentru anul acesta, în afară de bine cunoscutul proiect anti-bullying cu care intenționam să ajungem și prin câteva școli, însă anul trecut am avut parte de zeci de proiecte atât realizate de noi, cât și de membrii.”

De când ești admin în grupul OffTopic? „Pe data de 20 decembrie am împlinit un an de când mi s-a oferit șansa să fac parte din această echipă mișto. Cu suișuri și coborâșuri, pot spune că sunt mulțumită de contribuția pe care am adus-o la evoluția acestui grup și am făcut tot ce mi-a stat în putință.” 

Pentru Robert Oprișu, cel mai vechi administrator al grupului, „OffTopic reprezintă o comunitate de tineri, un loc unde poți să te împrietenești cu persoane din orașul tău sau din alte orașe și să te întâlnești cu ele la meet-urile organizate de staff.”

L-am întrebat și pe Robert de când este administrator și ce înseamnă pentru el această funcție? „Sunt administrator de când a fost creat grupul acesta, adică doi ani și jumătate, iar dacă iau în calcul și perioada din vechiul grup cred că ajung la 3 ani și un pic. Cât despre funcție pot spune că este ceva important. Este adevărat, oricine poate avea o funcție într-un grup, dar nu toată lumea poate să o trateze așa cum trebuie. Un administrator trebuie să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în acel grup, să vină cu idei noi, bunel care să ajute la dezvoltarea grupului. Asta îți poate lua foarte mult din timpul liber, dar dacă o faci cu plăcere nu este o problemă. Țin să menționez că în comunitatea OffTopic se regăsesc și cunoscuți vloggeri precum Alex Neculae, Alex Buraga, Sebi Hadid, Edi Ștefan, Ștefan Cocioabă, Maxim, Codrin Bradea, Magda, Theoxx.”

- PUBLICITATE -