Pompe submersibile de apa – avantaje si cum se monteaza

Foarte multa lume monteaza un hidrofor atunci cand are nevoie de furnizarea apei potabile in acele puncte de consum care nu sunt racordate la sistemul public de alimentare cu apa. Chiar daca si hidroforul este o varianta eficienta pentru acest lucru, trebuie spus ca atunci cand vrei sa faci o investitie mult mai eficienta din toate punctele de vedere, poti sa ai in vedere sa investesti intr-o pompa submersibila.

Ce sunt pompele submersibile si care sunt avantajele?

Pompele submersibile sunt acele dispozitive care au rolul de a impinge apa de la adancimi mari unde se afla sursa de apa catre suprafata, iar ulterior de a transporta apa respectiva catre locul de consum. Acest tip de pompa pentru furnizarea apei este folosita pentru a transporta apa din fantani deschise sau din puturile forate la adancimi mari.

Exista mai multe aspecte pentru care pompele submersibile sunt considerate a fi cea mai avantajoasa investitie pentru furnizarea apei. Eficienta energetica a acestui echipament este un prim avantaj care merita a fi amintit. Consumul de energie electrica este redus considerabil comparativ cu folosirea unui hidrofor pentru furnizarea apei.

Un al doilea avantaj este dat de fiabilitatea pompei submersibile. Materialele din care sunt realizate componentele pompei de apa sunt foarte durabile si rezistente inclusiv la umezeala si la temperaturi scazute. Prin urmare vorbim despre o investitie pe termen lung in momentul in care achizitionezi o astfel de pompa pentru furnizarea apei.

Debitul ridicat si presiunea mare a apei la locul de consum sunt alte doua aspecte care recomanda investitia intr-o astfel de pompa de apa din categoria acelora submersibile. Nu in ultimul rand faptul ca poti opta pentru foarte multe modele si branduri de astfel de pompe reprezinta un avantaj important prin faptul ca vei putea alege modelul de pompa in functie de bugetul avut la dispozitie.

Montajul pompelor de apa submersibile

Este foarte important ca in momentul in care vrei sa te asiguri de functionarea optima a pompei submersibile sa ai certitudinea ca montajul acesteia a fost realizat corespunzator. In acest sens cea mai buna optiune pentru a monta o pompa de apa in gospodaria ta este sa apelezi la personal calificat si cu experienta in acest domeniu de activitate. Montajul trebuie sa tina cont de nivelul panzei freatice, de respectarea indicatiilor producatorului privind montarea si reglarea pompei, de respectarea indicatiilor privind racordarea la reteaua de curent electric, dar si de intretinerea periodica a pompei de apa. Din acest motiv este indicat sa apelezi la firmele profesioniste atat pentru montajul pompei submersibile, cat si pentru intretinerea periodica a acestui echipament.

- PUBLICITATE -